Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg

Geplaatst opdonderdag 4 juli 2019 - 11:11

De vier Zuid-Limburgse organisaties in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) vallen vanaf 1 januari 2020 onder GGD Zuid Limburg. Dat hebben de Zuid-Limburgse gemeenten besloten.

Dat laat GGD Zuid Limburg weten. Envida, Meander en Zuyderland bieden nu ieder apart jeugdzorg aan kinderen van 0 tot 4 jaar aan, en GGD Zuid Limburg aan jongeren van 4 tot 18 jaar.

Vroegtijdig signaleren
Door op te gaan in één JGZ-organisatie hoeven dossiers niet meer overgedragen te worden aan GGD Zuid Limburg zodra kinderen 4 jaar worden. De Maastrichtse wethouder Mara de Graaf zegt hierover: "Ook vallen alle kinderen in een gezin onder hetzelfde team. Zo kunnen we problemen beter voorkomen of vroegtijdig signaleren."

Niet gunstig
Voor ouders en kinderen is het volgens GGD Zuid Limburg ook fijner om bij dezelfde organisatie en bij dezelfde deskundigen één keer hun verhaal te vertellen. Hoewel het met de meeste kinderen in Zuid-Limburg goed gaat, is de situatie niet gunstig ten opzichte van de rest van Nederland, stelt GGD Zuid Limburg. Die verwacht in de nieuwe situatie beter gezinsgericht te kunnen werken.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen