Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg

Geplaatst opdonderdag 4 juli 2019 - 11:11

De vier Zuid-Limburgse organisaties in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) vallen vanaf 1 januari 2020 onder GGD Zuid Limburg. Dat hebben de Zuid-Limburgse gemeenten besloten.

Dat laat GGD Zuid Limburg weten. Envida, Meander en Zuyderland bieden nu ieder apart jeugdzorg aan kinderen van 0 tot 4 jaar aan, en GGD Zuid Limburg aan jongeren van 4 tot 18 jaar.

Vroegtijdig signaleren
Door op te gaan in één JGZ-organisatie hoeven dossiers niet meer overgedragen te worden aan GGD Zuid Limburg zodra kinderen 4 jaar worden. De Maastrichtse wethouder Mara de Graaf zegt hierover: "Ook vallen alle kinderen in een gezin onder hetzelfde team. Zo kunnen we problemen beter voorkomen of vroegtijdig signaleren."

Niet gunstig
Voor ouders en kinderen is het volgens GGD Zuid Limburg ook fijner om bij dezelfde organisatie en bij dezelfde deskundigen één keer hun verhaal te vertellen. Hoewel het met de meeste kinderen in Zuid-Limburg goed gaat, is de situatie niet gunstig ten opzichte van de rest van Nederland, stelt GGD Zuid Limburg. Die verwacht in de nieuwe situatie beter gezinsgericht te kunnen werken.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen