Overslaan en naar de inhoud gaan

'Samenwerking in de zorg om personeelstekort op te lossen'

Geplaatst opwoensdag 6 oktober 2021 - 22:26

Samenwerking tussen zorginstellingen is cruciaal om het tekort aan personeel op te lossen. Dat zegt Doekle Terpstra, voorzitter van de onderzoekscommissie 'Werken in de Zorg'. "Zorginstellingen moeten ook na corona met elkaar blijven samenwerken."

Terpstra deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten: Corona.

Vacatureprobleem
De commissie 'Werken in de Zorg' werd in 2018 opgestart met als doel om de kwaliteit en voortgang van regionale actieplannen in de zorg onder de loep te nemen en ook te stimuleren. De commissie, onder leiding van Terpstra, bracht meerdere keren verslag uit. Afgelopen week gebeurde dat opnieuw. Terpstra hoeft niet lang na te denken als hem wordt gevraagd naar een van de grootste problemen. "Het vacatureprobleem is enorm groot, daarvoor moet je met elkaar samenwerken in regionaal verband." Daarnaast noemt de commissievoorzitter het centraal stellen van de werknemer en de hoogte van het salaris.

Samenwerking
De onderzoekscommissie kijkt in het laatste verslag vooral naar zorginstellingen om het personeelstekort op te lossen. Samenwerking is daarbij het kernwoord. "In de coronaperiode zag je meer samenwerking dan normaal, maar je merkt dat we in een andere fase komen. Veel instellingen gaan weer over tot de orde van de dag. Zorginstellingen kapen nog te veel mensen bij elkaar weg om het eigen probleem op te lossen. Daarmee hollen we de zorg uit. Meer samenwerken moet het credo zijn."

De uitstroom van zorgmedewerkers is de grootste oorzaak van het personeelstekort. "Van de 100 instromers is na twee jaar tijd 40 procent alweer verdwenen. De instroom is dus relatief gunstig, maar de uitstroom is ronduit dramatisch", aldus Terpstra.

Salaris
Terpstra benadrukt dat het salaris voor zorgpersoneel belangrijk is, maar niet de oplossing om meer personeel te krijgen. "Veel belangrijker is om de rol van de professional centraal te stellen. Dat wil zeggen dat werkgevers moderner moeten worden. Veel werkgevers vertrouwen op de motivatie van werknemers, maar werknemers vragen steeds meer om geholpen te worden bij ontwikkeling." Terpstra noemt als voorbeelden het hebben van zeggenschap als werknemer en minder administratieve rompslomp ervaren tijdens het werk.

Vakbond
Michel van Erp van vakbond NU'91 is het met Terpstra eens als het gaat om samenwerking tussen regionale zorginstellingen: "Samenwerking is belangrijk, maar je loopt daarbij tegen een probleem op. Tussen de thuiszorg, verpleegzorg en ziekenhuiszorg zit een verschil in salaris. Verpleegkundigen worden anders beloond, daar moet je naar kijken."

Volgens Van Erp lopen de salarissen in de zorg tot negen procent achter op de marktsector. "Er zal veel moeten worden gerepareerd na anderhalf jaar corona, ook qua werkdruk." Van Erp zegt dat het ziekteverzuim nog steeds erg hoog is, tot wel tien procent. "Dat heeft te maken met de gigantische werkdruk, maar mensen zijn ook getroffen door corona. Doordat ze zelf corona hebben gehad en daar nog last van hebben, maar ook omdat mensen veel van zichzelf hebben geven."

Ideeën uit de praktijk
Een van die zorgmedewerkers is Fran Peerboom, verpleegkundig onderzoeker bij Zuyderland, dat vestigingen heeft in Heerlen en Sittard-Geleen. Zij ziet nog een ander aandachtspunt. "Er moet ook worden gekeken naar zeggenschap in de zorg. De beste ideeën komt uit de praktijk, dus het is belangrijk om daar naar te luisteren. Dat gebeurt al redelijk, maar kan in sommige ziekenhuizen nog beter." Volgens Peerboom lopen bij Zuyderland diverse initiateven om mensen zichzelf en hun werk te laten ontwikkelen.

Peerboom overweegt niet om de zorg te verlaten, zo zegt ze. "Mijn hart ligt in de zorg en het past ook mooi in het pad dat ik wil volgen in mijn carrière. Ik ben naast mijn werk als verpleger, ook verplegingswetenschapper en ik zit bij een vakbond. Een gecombineerde functie, wat het afwisselend maakt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen