Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenstelling poeder bij fiscus Heerlen nog onduidelijk

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 15:27

Het is nog steeds niet duidelijk waaruit het poeder in een brief bestond, dat eerder die dag gevonden werd bij de Belastingdienst in Heerlen.

Dat laat de brandweer vrijdagavond weten. Het gebouw van de belastingdienst zal dichtblijven totdat bekend is om wat voor stof het gaat.

Naar huis
Wel mogen alle medewerkers naar huis. Ook de zes medewerkers die in aanraking zijn geweest met de stof. Ze hebben uit voorzorg gedoucht.

Omdat ze geen gezondheidsklachten hebben mogen ze naar huis.

In aanraking
Het gebouw aan de Kloosterweg werd ontruimd, honderd medewerkers gingen naar een gebouw van de Belastingdienst aan de overkant van de weg.

Lees ook: Verdachte brief in Heerlen: kantoor Belastingdienst ontruimd

Niet te analyseren
Een speciaal team van defensie, specialisten op het gebied van chemische, biologische, radiologische, nucleaire (CBRN-)incidenten, slaagde er vrijdag niet in te analyseren waaruit het poeder bestaat. Ook experts van het RIVM kwamen er ter plaatse niet uit. Zij besloten het poeder mee te nemen naar Bilthoven voor nader onderzoek, aldus een woordvoerster van de brandweer vrijdagmiddag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen