Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenscholingsverbod in Treebeek na overlast hangjongeren

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 19:48

De gemeente Brunssum heeft een samenscholingsverbod afgekondigd voor een gedeelte van het gebied West-Treebeek.

De gemeente hoopt daarmee de overlast in de wijk een halt toe te roepen, meldt de politie op Instagram.

Overlast
De gemeente Brunssum heeft al langere tijd te maken met overlast van hangjongeren. Eerst waren zij vooral actief in het centrum, daarna verplaatsten zij zich naar Treebeek. De VVD-fractie trok afgelopen week al aan de bel over de overlast. Volgens de partij zouden jongeren onder meer midden op straat blijven staan als verkeer er langs wil, in de nachtelijke uren overlast veroorzaken en auto's bekrassen. Ook zou er al een raam zijn ingegooid. De partij riep het gemeentebestuur op om hard te optreden.

Lees ook: 'Overlast Brunssumse jongeren verplaatst naar Treebeek'

Een maand
De gemeente kondigde daarom vrijdag een samenscholingsverbod af. Dat verbod geldt gedurende één maand van 6 augustus tot en met 6 september in een gedeelte van de wijk Treebeek. Het verbod zou ook kunnen worden verlengd, mocht dat nodig zijn. Politie en handhaving is al aanwezig in de wijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen