Overslaan en naar de inhoud gaan

'Samen zorgen voor meer toeristen in Noord-Limburg'

Geplaatst opmaandag 26 januari 2015 - 11:04

Bergen, Gennep en Mook en Middelaar moeten intensiever samenwerken om ervoor te zorgen dat er meer toeristen naar Noord-Limburg komen. Dat wil de gemeenteraad van Mook en Middelaar.

Er moet een stuurgroep komen die daar concrete plannen over gaat maken. Mook wil daar 12.300 euro voor vrijmaken.

Bedrijven
De partijen in de Mookse politiek willen dat de burgemeester en wethouders proberen ervoor te zorgen dat ook bedrijven meehelpen om het toerisme en de recreatie te stimuleren.

"In Heumen krijgt de gemeente daarbij hulp van de ondernemers", zegt Lee Tonnaer (PvdA) tegen de Gelderlander. "Dat lijkt me een mooi voorbeeld voor ons. Ondernemers profiteren immers ook van het toerisme, dus het lijkt me alleszins redelijk dat ook ondernemers met geld over de burg komen."

Regiovisie
De drie gemeenten in de kop van Noord-Limburg werken al enkele jaren samen in de Regiovisie. De gemeente Mook en Middelaar wil deze samenwerking graag voortzetten, maar vindt dat toerisme en recreatie daarin een belangrijke rol moet gaan spelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gennep: toch tijd en geld voor toeristische samenwerking
Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden
Gennep ontevreden over samenwerking in Noord-Limburg
Boot Water Speedboot
Maas onveiliger door waterpiraat
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen