Overslaan en naar de inhoud gaan

'Samen zorgen voor meer toeristen in Noord-Limburg'

Geplaatst opmaandag 26 januari 2015 - 11:04

Bergen, Gennep en Mook en Middelaar moeten intensiever samenwerken om ervoor te zorgen dat er meer toeristen naar Noord-Limburg komen. Dat wil de gemeenteraad van Mook en Middelaar.

Er moet een stuurgroep komen die daar concrete plannen over gaat maken. Mook wil daar 12.300 euro voor vrijmaken.

Bedrijven
De partijen in de Mookse politiek willen dat de burgemeester en wethouders proberen ervoor te zorgen dat ook bedrijven meehelpen om het toerisme en de recreatie te stimuleren.

"In Heumen krijgt de gemeente daarbij hulp van de ondernemers", zegt Lee Tonnaer (PvdA) tegen de Gelderlander. "Dat lijkt me een mooi voorbeeld voor ons. Ondernemers profiteren immers ook van het toerisme, dus het lijkt me alleszins redelijk dat ook ondernemers met geld over de burg komen."

Regiovisie
De drie gemeenten in de kop van Noord-Limburg werken al enkele jaren samen in de Regiovisie. De gemeente Mook en Middelaar wil deze samenwerking graag voortzetten, maar vindt dat toerisme en recreatie daarin een belangrijke rol moet gaan spelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gennep: toch tijd en geld voor toeristische samenwerking
Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden
Gennep ontevreden over samenwerking in Noord-Limburg
Boot Water Speedboot
Maas onveiliger door waterpiraat
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen