Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam Schröder wint enkelspelfinale Australian Open

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 10:05

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft de enkelspelfinale van de Australian Open gewonnen. Schröder was de beste tegen Dylan Alcott: 7-5 en 6-0.

Het is de tweede individuele grandslamtitel voor de Gelener.

Rod Laver Arena
De wedstrijd van Schröder en Alcott was niet alleen een finale, maar ook de allerlaatste wedstrijd uit de carrière van de Australiër én thuisspeler Alcott. Daarom besloot de organisatie om de wedstrijd te laten spelen op het centre court in de Rod Laver Arena. Daardoor waren er duizenden mensen toeschouwer van de finale. Het Australische publiek was op de hand van Alcott en hoopte op een fantastische einde van de carrière van de Australiër. Toch liet Schröder zich daar niet door van de wijs brengen.

Spannende set
De eerste set ging gelijk op en de spelers waren aan elkaar gewaagd. Hoogtepunt was de negende game die pas na 24 punten werd beslist in het voordeel van Alcott. Bij een stand van 5-4 leek de Australiër de eerste set te gaan winnen, maar door een ijzersterk einde en het winnen van drie games pakte Schröder de set: 7-5.

Vliegende start
Aan het begin van de tweede set wist Schröder zijn tegenstander direct te breaken. Alcott kreeg twee keer de kans om zijn game te pakken, maar verzuimde dat waardoor Schröder op 2-0 kon komen. De Gelener wist daarna snel een gat te slaan met de Australiër. Na 1 uur en 40 minuten kreeg Schröder bij een stand van 5-0 zijn eerste matchpoint. Die benutte hij direct waardoor hij voor het eerst een grandslamtitel in Australië op zijn naam kon schrijven. Afgelopen september won hij in de Verenigde Staten al zijn allereerste individuele grandslamtitel op de US Open.

Publiek
Na afloop ging de aandacht in eerste instantie met name uit naar Alcott die ruim de tijd kreeg om zijn afscheidsspeech te houden. Daarna was het de beurt aan Schröder om zijn prijs in ontvangst te nemen en het woord tot het uitzinnige publiek te richten. "Het is fantastisch om hier te zijn. Het was heel speciaal dat jullie er allemaal waren. Dat gebeurt niet vaak bij rolstoeltennis." Daarna bedankte Schröder ook zijn coach Joop Broens en zijn familie en vrienden.

Lees ook: Sam Schröder verliest dubbelfinale Australian Open

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen