Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam Schröder wint dubbel op French Riviera

Geplaatst opzondag 13 juni 2021 - 21:39

Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft de dubbelspeltitel op de French Riviera gewonnen. De huidige Paralympische kampioenen werden in de finale verslagen.

De tennisser uit Geleen was samen met zijn tennispartner Niels Vink in de eindstrijd te sterk voor de Amerikaanse tegenstanders.

Sterke partij
De partij tegen Dylan Alcott en Heath Davidson werd in twee sets beslist: 6-4 en 6-2. De Nederlanders speelden een degelijke partij en lieten de Amerikanen niet in hun spel komen.

Flinke stappen gemaakt
Schröder en Vink maken de laatste weken flinke progressie in hun tennisspel. In februari stonden ze ook al eens op de baan tegen de regerende Paralympische kampioenen. De wedstrijd eindigde toen nog in een makkelijke zege voor de Amerikanen.

Finale enkelspel
In het enkelspel behaalde Schröder in Zuid-Frankrijk ook de finale. Deze ging echter verloren. Zijn partner in het dubbelspel stond nu aan de andere kant van het net. Niels Vink trok de partij met de cijfers 6-1 en 6-3 naar zich toe en mag de trofee van de Open Series Mouratoglou Tennis Academy mee naar Helmond nemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen