Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam Schröder wil in spelersraad rolstoeltennis

Geplaatst opvrijdag 27 november 2020 - 13:38

Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft zich kandidaat gesteld om plaats te nemen in de spelersraad van het internationale rolstoeltennis.

Schröder wil zich, als hij door zijn collega's wordt gekozen, inzetten om meer gelijkheid te krijgen binnen het tennis. Op dit moment zijn er grote verschillen tussen het valide tennis en de rolstoeltennissers.

Jeugdige kijk
Als één van de jongste professionele rolstoeltennissers denkt de 21-jarige tennisser een frisse en jeugdige kijk op de toekomst van het rolstoeltennis te hebben.

In gesprek
Toen afgelopen jaar de US Open voor rolstoeltennissers geschrapt dreigde te worden, terwijl het toernooi voor de valide tennissers wel doorging, was de rolstoeltennisser uit Geleen één van de spelers die het gesprek met de organisatie aanging.

Winst bij Grand Slam
Mede door de argumenten van Schröder werd een oplossing gezocht en besloot de organisatie om het toernooi uiteindelijk door te laten gaan. De rolstoeltennisser wist het toernooi in de Verenigde Staten uiteindelijk winnend af te sluiten en pakte daarmee zijn eerste overwinning in een Grand Slam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen