Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam Schröder verliest dubbelfinale Australian Open

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 12:41

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft de dubbelspelfinale op de Australian Open verloren. Samen met dubbelpartner Niels Vink ging hij onderuit tegen de Brit Andy Lapthorne en de Amerikaan David Wagner.

Een supertiebreak bracht de beslissing in Melbourne.

Overtuigend
Schröder en Vink kenden een goede eerste set. Na een wat stroeve start en een 0-2 achterstand wist het Nederlandse duo zes games op rij te winnen en daardoor de eerste set overtuigend binnen te slepen: 6-2.

Tweede set
In de tweede set kwamen Schröder en Vink weer slecht uit de startblokken. De Amerikaan en Brit namen wederom een 2-0 voorsprong. Dit keer wisten Schröder en Vink niet terug te komen en verloren ze de set met 6-4. Daardoor moest een supertiebreak de beslissing brengen.

Supertiebreak
In die supertiebreak gaat het om wie als eerste tien punten weet te scoren. Opnieuw kwamen de Amerikaan en Brit met 2-0 voor, maar Schröder en Vink wisten zich goed te herstellen en scoorden drie punten op rij. Daarna namen Lapthorne en Wagner het initiatief weer over en scoorden ze vier punten op rij. Het bleek het beslissende gaatje te zijn. Want bij een stand van 8-4 kwamen Schröder en Vink nog terug tot 8-7, maar Lapthorne en Wagner wisten even later hun eerste matchpoint te benutten: 10-7.

Enkelspelfinale
Donderdag krijgt Schröder opnieuw de kans om een titel te veroveren. Dan speelt hij op het centre court in de Rod Laver Arena de enkelspelfinale tegen Dylan Alcott.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen