Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam Schröder pakt goud in dubbelspel

Geplaatst opwoensdag 1 september 2021 - 15:59

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft zijn eerste gouden medaille gewonnen tijdens de Paralympics in Tokio. Samen met Niels Vink versloeg hij het Australische team.

In een spannende eindstrijd ging het in de eerste set lang gelijk op tot 4-4. Daarna maakten Schröder en Vink het verschil en trokken de eerste set naar zich toe: 6-4.

Video NOS

Beslissing
In de tweede set was het verzet van Dylan Alcott en Heath Davidson gebroken en stond Schröder aan de basis van het beslissende punt: 6-3.

Goud
Na de twee gouden medailles van handbiker Mitch Valize uit Heerlen, nu dus een derde gouden plak voor een Limburgse atleet. Donderdag kan hij opnieuw goud winnen, als hij in de finale van het enkelspel staat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen