Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam Schröder krijgt onverwacht steun op weg naar Tokyo

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 11:47

Rolstoeltennisser Sam Schröder krijgt op weg naar zijn Olympische droom onverwachte financiële steun van Tennisclub Munstergeleen.

De tennisclub wil Schröder een handje helpen door een wervingsactie te starten.

Intensieve voorbereiding
De huidige nummer vier van de wereldranglijst van het rolstoeltennis traint elke dag drie tot vier uur met trainer Joop Broens. Verder staan fitness, fysiotherapie en zo’n twintig toernooien per jaar in het buitenland op het programma. Allemaal met dat ene doel: een Olympische medaille op de Paralympics in Tokyo.

Deze intensieve voorbereiding brengt voor de rolstoelsporter uit Geleen hoge kosten met zich mee

Hoge kosten
Kees van Beek van de club uit Munstergeleen is één van de initiatiefnemers van de wervingsactie: "Toen wij hoorden van Sam, die slechts op twee kilometer van onze club woont, vonden wij dat we hem moesten helpen. Wat zou nog mooier zijn als sponsorcommissie om iemand met zo'n droom te helpen om die waar te maken."

Van Beek hoopt dat andere tennisclubs dit voorbeeld gaan volgen en ook acties op touw gaan zetten om de Limburgse medaillekandidaat te steunen.

Website
Op de website van Sam Schröder kan men middels een button geld doneren. Gulle gevers met een leuke of originele aanvraag maken kans om op 17 mei op de tennisclub in Munstergeleen tegen Sem te tennissen.

Druk programma
De komende tijd heeft Schröder een druk programma. Hij speelt de Grand Slams op Roland Garros en Wimbledom. Ook heeft hij een uitnodiging ontvangen om tijdens het grastoernooi van Queen's een demonstratiepartij te spelen.

Mental coach
Sinds kort maakt Sam ook gebruik van een mental coach. Volgens trainer Joop Broens begint dat zijn vruchten af te werpen. Sem is op beslissende momenten sterker en kan de juiste beslissingen nemen. "Dat zijn de details waar het in de topsport om draait, die straks in Tokyo misschien het verschil gaan maken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen