Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam met prangende vraag naar Kindervragenuurtje

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 7:55

Leerlingen van groep 8 van Basisschool Nieuweschool uit Panningen zijn onderweg naar Den Haag. Ze mogen deelnemen aan het eerste Kindervragenuurtje

De 150 leden van de Tweede Kamer staan hun blauwe zetels dinsdagmiddag voor heel even af aan schoolkinderen. De leerlingen mogen bewindslieden aan de tand voelen over vijf onderwerpen.

Limburgse vraag
Sam van Basisschool Nieuweschool mag de vraag stellen: "Waarom krijgen mensen met een lager niveau (vmbo) minder salaris als ze gaan werken. Want ze doen meer." Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) beantwoordt de vraag.

Politiek geïnteresseerd
Sam zelf vindt de politiek best interessant. "Mijn opa gaat ook mee. Hij zit in de raad van de gemeente Peel en Maas. Ik denk dat ik een beetje aangestoken ben door mijn opa", vertelt Sam in de L1 Ochtendshow.

Job en Sam (rechts) onderweg naar Den Haag
Foto: Pascal Ueberbach

Kindervragenuur
Het
Kindervragenuurtje is voorafgaand aan het 'echte' Vragenuur, waarin Kamerleden wekelijks zelf vragen over actuele gebeurtenissen aan ministers of staatssecretarissen kunnen stellen. Het Kindervragenuur wordt gehouden op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en in het jaar dat de Tweede Kamer 100 jaar algemeen kiesrecht viert. Niet alleen kinderen uit Panningen zijn aanwezig. Ook basisscholen uit Almere, Lisse, Middelburg en Enschede gaan naar de Tweede Kamer.

Lees ook: School uit Panningen naar Kindervragenuurtje

Limburgs initiatief
"Met het Kindervragenuur willen we jongeren heel letterlijk betrekken bij ons werk", aldus Kamervoorzitter Khadija Arib. "Ook al mogen zij nog niet stemmen, in de Kamer vertegenwoordigen we ook hún stem." D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer kwam met het idee. Hij kreeg bijval van alle partijen behalve Forum voor Democratie.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen