Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sam met prangende vraag naar Kindervragenuurtje

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 7:55

Leerlingen van groep 8 van Basisschool Nieuweschool uit Panningen zijn onderweg naar Den Haag. Ze mogen deelnemen aan het eerste Kindervragenuurtje

De 150 leden van de Tweede Kamer staan hun blauwe zetels dinsdagmiddag voor heel even af aan schoolkinderen. De leerlingen mogen bewindslieden aan de tand voelen over vijf onderwerpen.

Limburgse vraag
Sam van Basisschool Nieuweschool mag de vraag stellen: "Waarom krijgen mensen met een lager niveau (vmbo) minder salaris als ze gaan werken. Want ze doen meer." Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) beantwoordt de vraag.

Politiek geïnteresseerd
Sam zelf vindt de politiek best interessant. "Mijn opa gaat ook mee. Hij zit in de raad van de gemeente Peel en Maas. Ik denk dat ik een beetje aangestoken ben door mijn opa", vertelt Sam in de L1 Ochtendshow.

Job en Sam (rechts) onderweg naar Den Haag
Foto: Pascal Ueberbach

Kindervragenuur
Het
Kindervragenuurtje is voorafgaand aan het 'echte' Vragenuur, waarin Kamerleden wekelijks zelf vragen over actuele gebeurtenissen aan ministers of staatssecretarissen kunnen stellen. Het Kindervragenuur wordt gehouden op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en in het jaar dat de Tweede Kamer 100 jaar algemeen kiesrecht viert. Niet alleen kinderen uit Panningen zijn aanwezig. Ook basisscholen uit Almere, Lisse, Middelburg en Enschede gaan naar de Tweede Kamer.

Lees ook: School uit Panningen naar Kindervragenuurtje

Limburgs initiatief
"Met het Kindervragenuur willen we jongeren heel letterlijk betrekken bij ons werk", aldus Kamervoorzitter Khadija Arib. "Ook al mogen zij nog niet stemmen, in de Kamer vertegenwoordigen we ook hún stem." D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer kwam met het idee. Hij kreeg bijval van alle partijen behalve Forum voor Democratie.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen