Overslaan en naar de inhoud gaan

Sam met prangende vraag naar Kindervragenuurtje

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 7:55

Leerlingen van groep 8 van Basisschool Nieuweschool uit Panningen zijn onderweg naar Den Haag. Ze mogen deelnemen aan het eerste Kindervragenuurtje

De 150 leden van de Tweede Kamer staan hun blauwe zetels dinsdagmiddag voor heel even af aan schoolkinderen. De leerlingen mogen bewindslieden aan de tand voelen over vijf onderwerpen.

Limburgse vraag
Sam van Basisschool Nieuweschool mag de vraag stellen: "Waarom krijgen mensen met een lager niveau (vmbo) minder salaris als ze gaan werken. Want ze doen meer." Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) beantwoordt de vraag.

Politiek geïnteresseerd
Sam zelf vindt de politiek best interessant. "Mijn opa gaat ook mee. Hij zit in de raad van de gemeente Peel en Maas. Ik denk dat ik een beetje aangestoken ben door mijn opa", vertelt Sam in de L1 Ochtendshow.

Job en Sam (rechts) onderweg naar Den Haag
Foto: Pascal Ueberbach

Kindervragenuur
Het
Kindervragenuurtje is voorafgaand aan het 'echte' Vragenuur, waarin Kamerleden wekelijks zelf vragen over actuele gebeurtenissen aan ministers of staatssecretarissen kunnen stellen. Het Kindervragenuur wordt gehouden op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en in het jaar dat de Tweede Kamer 100 jaar algemeen kiesrecht viert. Niet alleen kinderen uit Panningen zijn aanwezig. Ook basisscholen uit Almere, Lisse, Middelburg en Enschede gaan naar de Tweede Kamer.

Lees ook: School uit Panningen naar Kindervragenuurtje

Limburgs initiatief
"Met het Kindervragenuur willen we jongeren heel letterlijk betrekken bij ons werk", aldus Kamervoorzitter Khadija Arib. "Ook al mogen zij nog niet stemmen, in de Kamer vertegenwoordigen we ook hún stem." D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer kwam met het idee. Hij kreeg bijval van alle partijen behalve Forum voor Democratie.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen