Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sam met prangende vraag naar Kindervragenuurtje

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 7:55

Leerlingen van groep 8 van Basisschool Nieuweschool uit Panningen zijn onderweg naar Den Haag. Ze mogen deelnemen aan het eerste Kindervragenuurtje

De 150 leden van de Tweede Kamer staan hun blauwe zetels dinsdagmiddag voor heel even af aan schoolkinderen. De leerlingen mogen bewindslieden aan de tand voelen over vijf onderwerpen.

Limburgse vraag
Sam van Basisschool Nieuweschool mag de vraag stellen: "Waarom krijgen mensen met een lager niveau (vmbo) minder salaris als ze gaan werken. Want ze doen meer." Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) beantwoordt de vraag.

Politiek geïnteresseerd
Sam zelf vindt de politiek best interessant. "Mijn opa gaat ook mee. Hij zit in de raad van de gemeente Peel en Maas. Ik denk dat ik een beetje aangestoken ben door mijn opa", vertelt Sam in de L1 Ochtendshow.

Job en Sam (rechts) onderweg naar Den Haag
Foto: Pascal Ueberbach

Kindervragenuur
Het
Kindervragenuurtje is voorafgaand aan het 'echte' Vragenuur, waarin Kamerleden wekelijks zelf vragen over actuele gebeurtenissen aan ministers of staatssecretarissen kunnen stellen. Het Kindervragenuur wordt gehouden op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en in het jaar dat de Tweede Kamer 100 jaar algemeen kiesrecht viert. Niet alleen kinderen uit Panningen zijn aanwezig. Ook basisscholen uit Almere, Lisse, Middelburg en Enschede gaan naar de Tweede Kamer.

Lees ook: School uit Panningen naar Kindervragenuurtje

Limburgs initiatief
"Met het Kindervragenuur willen we jongeren heel letterlijk betrekken bij ons werk", aldus Kamervoorzitter Khadija Arib. "Ook al mogen zij nog niet stemmen, in de Kamer vertegenwoordigen we ook hún stem." D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer kwam met het idee. Hij kreeg bijval van alle partijen behalve Forum voor Democratie.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen