Overslaan en naar de inhoud gaan

Salafisme-commissie schrikt van bedreiging getuigen

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 14:18

De onderzoekscommissie van de Tweede Kamer is erg geschrokken van het bericht dat getuige Hajer Harzi na haar verhoor wordt bedreigd.

Dat zegt Michel Rog, voorzitter van de commissie die kijkt naar salafistische invloeden bij moskeeën in Nederland.

Kafir
Moskeebestuurder Harzi werd donderdag door de commissie gehoord over de Al-Houda-moskee in Geleen. Harzi verliet die moskee omdat die te extremistisch werd, en richtte haar eigen gebedshuis op. Harzi vertelde donderdagavond in de talkshow Op1 dat haar dochter video's ontving waarin haar moeder 'kafir' wordt genoemd, wat 'ongelovige' betekent.

Lees ook: Getuige moskee Geleen doet aangifte van bedreiging

Kogel zo besteld
Ook wordt in de video's gezegd dat een "kogel zo is besteld". Harzi heeft aangifte gedaan van de bedreigingen. Eerder werd ze al geïntimideerd, omdat ze zou gaan getuigen over de groeiende invloed van extremistisch gedachtegoed in de Al Houda-moskee in Geleen.

Handen af
SP-Kamerlid Sadet Karabulut reageert op Twitter dat dit 'eens te meer de noodzaak van deze commissie en maatregelen' aantoont. "Handen af van mevrouw Harzi!"

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen