Overslaan en naar de inhoud gaan

Salafisme-commissie schrikt van bedreiging getuigen

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 14:18

De onderzoekscommissie van de Tweede Kamer is erg geschrokken van het bericht dat getuige Hajer Harzi na haar verhoor wordt bedreigd.

Dat zegt Michel Rog, voorzitter van de commissie die kijkt naar salafistische invloeden bij moskeeën in Nederland.

Kafir
Moskeebestuurder Harzi werd donderdag door de commissie gehoord over de Al-Houda-moskee in Geleen. Harzi verliet die moskee omdat die te extremistisch werd, en richtte haar eigen gebedshuis op. Harzi vertelde donderdagavond in de talkshow Op1 dat haar dochter video's ontving waarin haar moeder 'kafir' wordt genoemd, wat 'ongelovige' betekent.

Lees ook: Getuige moskee Geleen doet aangifte van bedreiging

Kogel zo besteld
Ook wordt in de video's gezegd dat een "kogel zo is besteld". Harzi heeft aangifte gedaan van de bedreigingen. Eerder werd ze al geïntimideerd, omdat ze zou gaan getuigen over de groeiende invloed van extremistisch gedachtegoed in de Al Houda-moskee in Geleen.

Handen af
SP-Kamerlid Sadet Karabulut reageert op Twitter dat dit 'eens te meer de noodzaak van deze commissie en maatregelen' aantoont. "Handen af van mevrouw Harzi!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen