Overslaan en naar de inhoud gaan

Sacha Gorissen vijfde op WK Sambo-worstelen in Boekarest

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 22:49

Sacha Gorissen is bij het wereldkampioenschap Sambo-worstelen in Boekarest vijfde geworden in de gewichtsklasse tot 80 kg.

Sambo is Russisch worstelen, waarbij de deelnemers het op een mat tegen elkaar opnemen. "Het heeft veel weg van het oude judo", vat de Roermondse haar sport kort samen. "Je moet stevig in je schoenen staan en behoorlijk kunnen incasseren."

Zuur
Gorissen kwam in de strijd tegen de latere wereldkampioen Sviatlana Tsimashenka een punt te kort. "Die vijfde plaats is zuur, omdat ik weet dat er meer inzit en ik de volgende keer wel op het podium kan staan. Maar ik realiseer me nu dat het gaaf is dat ik in mijn gewichtsklasse vijfde van de wereld ben", aldus de 30-jarige samboka tegen L1.

Ranking
Gorissen is lid van TeamNL en wordt financieel gesteund door het NOC*NSF. Medio december neemt zij in Madrid deel aan het laatste puntentoernooi van dit jaar. Daarna wordt de ranking bekend gemaakt voor de European Games, die volgend jaar in Minsk worden gehouden.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen