Overslaan en naar de inhoud gaan

Sacha Gorissen vijfde op WK Sambo-worstelen in Boekarest

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 22:49

Sacha Gorissen is bij het wereldkampioenschap Sambo-worstelen in Boekarest vijfde geworden in de gewichtsklasse tot 80 kg.

Sambo is Russisch worstelen, waarbij de deelnemers het op een mat tegen elkaar opnemen. "Het heeft veel weg van het oude judo", vat de Roermondse haar sport kort samen. "Je moet stevig in je schoenen staan en behoorlijk kunnen incasseren."

Zuur
Gorissen kwam in de strijd tegen de latere wereldkampioen Sviatlana Tsimashenka een punt te kort. "Die vijfde plaats is zuur, omdat ik weet dat er meer inzit en ik de volgende keer wel op het podium kan staan. Maar ik realiseer me nu dat het gaaf is dat ik in mijn gewichtsklasse vijfde van de wereld ben", aldus de 30-jarige samboka tegen L1.

Ranking
Gorissen is lid van TeamNL en wordt financieel gesteund door het NOC*NSF. Medio december neemt zij in Madrid deel aan het laatste puntentoernooi van dit jaar. Daarna wordt de ranking bekend gemaakt voor de European Games, die volgend jaar in Minsk worden gehouden.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen