Overslaan en naar de inhoud gaan

Sabrina Stultiens zesde bij NK Wielrennen in Wijster

Geplaatst opzaterdag 19 juni 2021 - 14:47

Sabrina Stultiens is bij het NK wielrennen in Wijster als zesde gefinisht. De renster van LIV Racing uit Meijel maakte lange tijd deel uit van een kopgroep van vijf, maar moest 13 kilometer voor het einde afhaken nadat Amy Pieters van SDWorx met een vlijmscherpe demarrage het hazenpad had gekozen.

Pieters werd niet meer ingehaald en kwam met ruime voorsprong op de VAM-berg over de streep. Zij volgt haar ploeggenote Anna van der Breggen op als Nederlands kampioene.

Opgeslokt
91 rensters begonnen om 10:45 uur in het Drentse Wijster aan een wedstrijd van 124,1 kilometer om de trui met de Nederlandse driekleur. Al vroeg ontstond een kopgroep van 18 rensters met alle favorieten. Met nog 75 kilometer voor de boeg ontsnapten Amy Pieters, Karlijn Swinkels, Nancy van der Burg, Shirin van Anrooij en Sabrina Stultiens uit deze kopgroep. Ze bouwden een voorsprong op van maximaal 1 minuut en 35 seconden op het peloton, dat de andere leden van de kopgroep had opgeslokt.

Demarrage
Met nog ruim twee ronden van 7,3 kilometer te gaan plaatste Amy Pieters bij een van de klimmetjes op het parcours een demarrage en sloeg snel een gat met de andere leden van de kopgroep. Sabrina Stultiens kon een kilometer verder het tempo van haar metgezellen niet meer volgen en moest Swinkels, Van Anrooij en Van der Burg laten gaan.

Amy Pieters liep steeds verder weg van haar achtervolgers en kwam met ruime voorsprong als eerste op de VAM-berg over de meet. Na twee zilveren en een bronzen medaille is het voor Pieters na tal van nationale titels op de baan haar eerste Nederlandse kampioenschap op de weg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen