Overslaan en naar de inhoud gaan

Sabrina Stultiens stijgt in klassement in Giro Rosa

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 20:16

Sabrina Stultiens is flink gestegen in het algemeen klassement van de Giro Rosa. De Meijelse die tegenwoordig in Sittard woont, klimt van de 32e naar de 16e plaats.

De wielrenster van het Waowdeals Pro Cycling Team kwam in de vijfde etappe van deze tiendaagse wedstrijd als zestiende over de meet in Omegna. Zij finishte in dezelfde tijd als ploeggenote Marianne Vos, die de sprint van het peloton won.

Someraro
De etappe werd gewonnen door Ruth Winder van Team Sunweb. Zij was de snelste van een kopgroepje van drie, dat na een rit van 117,7 km in de buurt van het Lago Maggiore om de overwinning sprintte. Onderweg moesten de vrouwen de zes kilometer lange Someraro met een stijgingspercentage van 7 procent beklimmen.

Lees ook: Gering tijdverlies voor Sabrina Stultiens in Giro Rosa

Winder nam ook de leiding in het klassement over van ploeggenote Leah Kirchmann.

Paulina Rooijakkers
Paulina Rooijakkers uit Venray kwam op ruim zeventien minuten Winder over de streep en staat 132e in het algemeen klassement op meer dan 35 minuten van de rozetruidraagster.

Klim
Woensdag rijden de vrouwen in de Giro d'Italia Internazionale Femminile de zesde etappe. Die gaat over 114 km van Sovico naar Gerola Alto. De rit wordt afgesloten met een klim naar 1.050 meter hoogte.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen