Overslaan en naar de inhoud gaan

Sabrina Stultiens moet nog veel rust houden na valpartij

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 20:52

Wielrenster Sabrina Stultiens is nog steeds niet fit na haar valpartij in de Ronde van de Ard├Ęche in september.

De wielrenster uit Meijel viel toen op haar kin en liep een zware hersenschudding op. Als gevolg daarvan moest zij van deelname aan het WK in Innsbruck afzien.

Overprikkeld
De renster van CCC Liv heeft inmiddels een neuropsychologisch onderzoek gehad. Momenteel volgt ze verschillende therapie├źn en cognitieve trainingen om haar hersenen weer te prikkelen, zodat zij niet meer zo snel overprikkeld raakt.

Terugval
"Het gaat heel erg op en af, maar gelukkig gaat het wel vooruit en daar houd ik me aan vast", vertelt de 25-jarige Sabrina Stultiens. Zij heeft nog geen idee wanneer zij de trainingen weer kan hervatten. "Soms gaat het goed en denk ik dat ik binnenkort weer op de fiets zit en soms heb ik een terugval en denk ik dat het fietsen nog ver weg is."

Rusten
Ze kan dan ook nog geen zinnig woord zeggen over het komende seizoen. Ze zit nog steeds bij dezelfde ploeg met dezelfde rensters en er zijn enkele nieuwelingen bijgekomen. "Ik kan niet wachten om weer op de fietsen te stappen en te trainen. Rusten en geduld hebben is niets voor mij. Geduld hebben is sowieso niet mijn sterkste kant."

Vooruit
Ze is nog steeds snel overprikkeld en vermoeid en moet nog veel rust houden. "Het is het tegenovergestelde van topsporter zijn en voortdurend vooruit willen", zegt de sportvrouw tot besluit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen