Overslaan en naar de inhoud gaan

Sabrina Stultiens moet nog veel rust houden na valpartij

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 20:52

Wielrenster Sabrina Stultiens is nog steeds niet fit na haar valpartij in de Ronde van de Ardèche in september.

De wielrenster uit Meijel viel toen op haar kin en liep een zware hersenschudding op. Als gevolg daarvan moest zij van deelname aan het WK in Innsbruck afzien.

Overprikkeld
De renster van CCC Liv heeft inmiddels een neuropsychologisch onderzoek gehad. Momenteel volgt ze verschillende therapieën en cognitieve trainingen om haar hersenen weer te prikkelen, zodat zij niet meer zo snel overprikkeld raakt.

Terugval
"Het gaat heel erg op en af, maar gelukkig gaat het wel vooruit en daar houd ik me aan vast", vertelt de 25-jarige Sabrina Stultiens. Zij heeft nog geen idee wanneer zij de trainingen weer kan hervatten. "Soms gaat het goed en denk ik dat ik binnenkort weer op de fiets zit en soms heb ik een terugval en denk ik dat het fietsen nog ver weg is."

Rusten
Ze kan dan ook nog geen zinnig woord zeggen over het komende seizoen. Ze zit nog steeds bij dezelfde ploeg met dezelfde rensters en er zijn enkele nieuwelingen bijgekomen. "Ik kan niet wachten om weer op de fietsen te stappen en te trainen. Rusten en geduld hebben is niets voor mij. Geduld hebben is sowieso niet mijn sterkste kant."

Vooruit
Ze is nog steeds snel overprikkeld en vermoeid en moet nog veel rust houden. "Het is het tegenovergestelde van topsporter zijn en voortdurend vooruit willen", zegt de sportvrouw tot besluit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen