Overslaan en naar de inhoud gaan

Sabrina Stultiens moet nog veel rust houden na valpartij

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 20:52

Wielrenster Sabrina Stultiens is nog steeds niet fit na haar valpartij in de Ronde van de Ardèche in september.

De wielrenster uit Meijel viel toen op haar kin en liep een zware hersenschudding op. Als gevolg daarvan moest zij van deelname aan het WK in Innsbruck afzien.

Overprikkeld
De renster van CCC Liv heeft inmiddels een neuropsychologisch onderzoek gehad. Momenteel volgt ze verschillende therapieën en cognitieve trainingen om haar hersenen weer te prikkelen, zodat zij niet meer zo snel overprikkeld raakt.

Terugval
"Het gaat heel erg op en af, maar gelukkig gaat het wel vooruit en daar houd ik me aan vast", vertelt de 25-jarige Sabrina Stultiens. Zij heeft nog geen idee wanneer zij de trainingen weer kan hervatten. "Soms gaat het goed en denk ik dat ik binnenkort weer op de fiets zit en soms heb ik een terugval en denk ik dat het fietsen nog ver weg is."

Rusten
Ze kan dan ook nog geen zinnig woord zeggen over het komende seizoen. Ze zit nog steeds bij dezelfde ploeg met dezelfde rensters en er zijn enkele nieuwelingen bijgekomen. "Ik kan niet wachten om weer op de fietsen te stappen en te trainen. Rusten en geduld hebben is niets voor mij. Geduld hebben is sowieso niet mijn sterkste kant."

Vooruit
Ze is nog steeds snel overprikkeld en vermoeid en moet nog veel rust houden. "Het is het tegenovergestelde van topsporter zijn en voortdurend vooruit willen", zegt de sportvrouw tot besluit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen