Overslaan en naar de inhoud gaan

Sabrina Stultiens moet nog veel rust houden na valpartij

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 20:52

Wielrenster Sabrina Stultiens is nog steeds niet fit na haar valpartij in de Ronde van de Ardèche in september.

De wielrenster uit Meijel viel toen op haar kin en liep een zware hersenschudding op. Als gevolg daarvan moest zij van deelname aan het WK in Innsbruck afzien.

Overprikkeld
De renster van CCC Liv heeft inmiddels een neuropsychologisch onderzoek gehad. Momenteel volgt ze verschillende therapieën en cognitieve trainingen om haar hersenen weer te prikkelen, zodat zij niet meer zo snel overprikkeld raakt.

Terugval
"Het gaat heel erg op en af, maar gelukkig gaat het wel vooruit en daar houd ik me aan vast", vertelt de 25-jarige Sabrina Stultiens. Zij heeft nog geen idee wanneer zij de trainingen weer kan hervatten. "Soms gaat het goed en denk ik dat ik binnenkort weer op de fiets zit en soms heb ik een terugval en denk ik dat het fietsen nog ver weg is."

Rusten
Ze kan dan ook nog geen zinnig woord zeggen over het komende seizoen. Ze zit nog steeds bij dezelfde ploeg met dezelfde rensters en er zijn enkele nieuwelingen bijgekomen. "Ik kan niet wachten om weer op de fietsen te stappen en te trainen. Rusten en geduld hebben is niets voor mij. Geduld hebben is sowieso niet mijn sterkste kant."

Vooruit
Ze is nog steeds snel overprikkeld en vermoeid en moet nog veel rust houden. "Het is het tegenovergestelde van topsporter zijn en voortdurend vooruit willen", zegt de sportvrouw tot besluit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen