Chemelot (2 mrt 2020)

Fabriek op Chemelot stilgelegd na storing: mogelijk overlast

In een van de fabrieken van SABIC op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen is zaterdagochtend een storing geweest.

Naftakraker Olefins 4 Sabic Chemelot Geleen (22 okt 2019)
Chemiesector vreest fors banenverlies bij hoge CO2-heffing

De ondernemingsraden van chemiebedrijven Sabic en OCI Nitrogen op het Chemelot-terrein in Geleen verwachten fors banenverlies als het kabinet een hoge CO2-heffing invoert.

Chemelot DSM Sabic Kerensheide
Sabic mag keuring fabriek Chemelot niet uitstellen

Sabic ontkomt niet aan een verplichte keuring van een chemische fabriek op Chemelot in Geleen.

stock alcoholtest drugstest
'Drugstest op werkvloer is schending grondrecht'

Het plan om werkgevers meer mogelijkheden te geven om personeel op alcohol- en drugsgebruik te testen, moet zo snel mogelijk van tafel. Zomaar tests invoeren tast namelijk basale grondrechten op privacy en lichamelijke integriteit aan.

drugstest alcoholtest urine stock
Kabinet: personeel chemische industrie verplicht testen

Staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) vindt dat veilig werken in bedrijven met chemische stoffen meer prioriteit moet krijgen en beter wettelijk geregeld moet worden.

Olefins 4 fakkelen chemelot 22 okt 2019
Sabic zegt sorry met chocolaatjes

Chemiebedrijf Sabic wil met doosjes chocolade zijn excuses aanbieden voor alle overlast die het bedrijf heeft veroorzaakt door de problemen met een naftakraker, afgelopen najaar.

Fakkelen Chemelot Sabic Maastricht zichtbaar (27 okt 2019)
Storing naftakraker verholpen: de fakkel gaat weer aan

De storing aan de naftakraker op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen is verholpen. De fabriek wordt op een hogere stand gezet en dat kan voor overlast zorgen.

Naftakraker Olefins 4 Sabic Chemelot Geleen (22 okt 2019)
Opstart naftakraker verloopt met horten en stoten

De opstart van de naftakraker op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen verloopt allesbehalve vlekkeloos. Omwonenden kampen al een week met licht-, geluids- en trillingsoverlast.

Fakkelen vlam Chemelot (26 okt 2019)
Weer problemen met naftakraker Chemelot

Er zijn zondagavond opnieuw storingen bij het opstarten van een naftakraker op Chemelot in Sittard-Geleen.

Fakkelen Chemelot Sabic Maastricht zichtbaar (27 okt 2019)
Storing naftakraker verholpen: 'Excuses voor overlast'

De storing bij het opstarten van een naftakraker op Chemelot in Sittard-Geleen, die afgelopen nacht de nodige licht- en geluidsoverlast heeft veroorzaakt, is verholpen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten