Overslaan en naar de inhoud gaan

's Nachts koelt het minder af: tropische nachten op komst

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 8:34

Overdag wordt het de komende dagen tropisch heet, maar ook de nachttemperaturen lopen op. De lucht wordt geleidelijk vochtiger waardoor de temperatuur 's nachts niet meer onder de 20 graden zakt.

Het wordt daardoor steeds lastiger om de warmte uit het huis te jagen en lekker te slapen.

Tropische nacht
De temperatuur kan zaterdag oplopen naar een (dag)recordhoogte van 36 à 37 graden. Tegen middernacht is het volgens Meteo Limburg nog zo'n 25 graden. Maar in de vroege ochtend kan de temperatuur nog onder de 20 graden zakken.

In de dagen die volgen blijft de dagtemperatuur zo'n 25 à 26 graden en stijgt de minimumtemperatuur tot net boven de 20 graden.

Lees ook: Nacht warmt sneller op: aantal warme nachten verdrievoudigd

Code oranje
Voor het hele weekend geldt in Limburg de weercode oranje vanwege de hitte. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) haalde woensdag het Nationale Hitteplan al van stal. Het advies is om goed te drinken, de schaduw op te zoeken en om niet teveel inspanningen te verrichten. En smeer je ook goed in met zonnebrandcrème.

Lees ook: KNMI: zaterdag code oranje in Limburg

Hittegolf
Vanaf zondag kan er officieel gesproken worden van een hittegolf in onze provincie. Maar daarmee is de warmte het land nog niet uit. Pas vanaf donderdag wordt het geleidelijk iets minder warm, verwacht Meteo Limburg. Vrijdag zakt de temperatuur waarschijnlijk pas weer onder de 30 graden.

Lees de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen