Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

RWE haalt personeel Clauscentrale bij andere centrales

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 18:00

De ongeveer 35 mensen die aan de slag gaan bij het opnieuw opstarten van de Clauscentrale in Maasbracht, komen van andere centrales van energiebedrijf RWE.

Dat meldt directeur Taco Douma van RWE aan L1.

Ondersteunende diensten
Behalve het eigen personeel verwacht Douma dat er ook wat banen vrijkomen voor mensen in de omgeving, maar dan gaat het om ondersteunende zaken zoals beveiliging of schoonmaken.

Uit de mottenballen
Woensdag maakte het energiebedrijf bekend dat de centrale in Maasbracht opnieuw in gebruik wordt genomen. Die lag sinds 2014 stil, omdat het toen door de lage energieprijs niet rendabel was om de gascentrale open te houden. Nu de energieprijs hoger ligt, worden de ketels en turbines uit de mottenballen gehaald.

Onderhoud
De komende twee jaar krijgt de centrale een grote onderhoudsbeurt en wordt het personeel opgeleid om in Maasbracht aan de slag te kunnen.

Klimaat
Ondanks de plannen van het kabinet om de CO2-uitstoot te verminderen is het volgens RWE geen probleem om een gascentrale in gebruik te nemen. Volgens Douma is de Clauscentrale sowieso een stuk schoner dan bestaande kolencentrales. Fossiele brandstoffen blijven volgens hem nodig, omdat de energie die wordt opgewekt door windturbines of zonnepanelen afhankelijk is van het weer.

Daarnaast is de centrale in Maasbracht interessant voor de Belgische markt, omdat daar volgens RWE een tekort aan elektriciteit is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen