Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

RWE haalt personeel Clauscentrale bij andere centrales

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 18:00

De ongeveer 35 mensen die aan de slag gaan bij het opnieuw opstarten van de Clauscentrale in Maasbracht, komen van andere centrales van energiebedrijf RWE.

Dat meldt directeur Taco Douma van RWE aan L1.

Ondersteunende diensten
Behalve het eigen personeel verwacht Douma dat er ook wat banen vrijkomen voor mensen in de omgeving, maar dan gaat het om ondersteunende zaken zoals beveiliging of schoonmaken.

Uit de mottenballen
Woensdag maakte het energiebedrijf bekend dat de centrale in Maasbracht opnieuw in gebruik wordt genomen. Die lag sinds 2014 stil, omdat het toen door de lage energieprijs niet rendabel was om de gascentrale open te houden. Nu de energieprijs hoger ligt, worden de ketels en turbines uit de mottenballen gehaald.

Onderhoud
De komende twee jaar krijgt de centrale een grote onderhoudsbeurt en wordt het personeel opgeleid om in Maasbracht aan de slag te kunnen.

Klimaat
Ondanks de plannen van het kabinet om de CO2-uitstoot te verminderen is het volgens RWE geen probleem om een gascentrale in gebruik te nemen. Volgens Douma is de Clauscentrale sowieso een stuk schoner dan bestaande kolencentrales. Fossiele brandstoffen blijven volgens hem nodig, omdat de energie die wordt opgewekt door windturbines of zonnepanelen afhankelijk is van het weer.

Daarnaast is de centrale in Maasbracht interessant voor de Belgische markt, omdat daar volgens RWE een tekort aan elektriciteit is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen