Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

RWE haalt personeel Clauscentrale bij andere centrales

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 18:00

De ongeveer 35 mensen die aan de slag gaan bij het opnieuw opstarten van de Clauscentrale in Maasbracht, komen van andere centrales van energiebedrijf RWE.

Dat meldt directeur Taco Douma van RWE aan L1.

Ondersteunende diensten
Behalve het eigen personeel verwacht Douma dat er ook wat banen vrijkomen voor mensen in de omgeving, maar dan gaat het om ondersteunende zaken zoals beveiliging of schoonmaken.

Uit de mottenballen
Woensdag maakte het energiebedrijf bekend dat de centrale in Maasbracht opnieuw in gebruik wordt genomen. Die lag sinds 2014 stil, omdat het toen door de lage energieprijs niet rendabel was om de gascentrale open te houden. Nu de energieprijs hoger ligt, worden de ketels en turbines uit de mottenballen gehaald.

Onderhoud
De komende twee jaar krijgt de centrale een grote onderhoudsbeurt en wordt het personeel opgeleid om in Maasbracht aan de slag te kunnen.

Klimaat
Ondanks de plannen van het kabinet om de CO2-uitstoot te verminderen is het volgens RWE geen probleem om een gascentrale in gebruik te nemen. Volgens Douma is de Clauscentrale sowieso een stuk schoner dan bestaande kolencentrales. Fossiele brandstoffen blijven volgens hem nodig, omdat de energie die wordt opgewekt door windturbines of zonnepanelen afhankelijk is van het weer.

Daarnaast is de centrale in Maasbracht interessant voor de Belgische markt, omdat daar volgens RWE een tekort aan elektriciteit is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen