Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruziënde Heerlense buren hebben onderdak buiten de stad

Geplaatst opvrijdag 18 december 2020 - 17:25

De twee gezinnen die betrokken zijn bij de uit de hand gelopen burenruzie in het Heerlense wijkje Litscherveld, hebben tijdelijk onderdak buiten Heerlen.

Dat bevestigt burgemeester Roel Wever vrijdag.

Zoektocht
"Tijdelijk betekent dat nu de zoektocht begint naar een permanente woning voor deze twee gezinnen", licht de burgervader toe. Hoe lang tijdelijk duurt, kan hij niet zeggen. "Dat hangt ook af van de bereidwilligheid van woningcorporaties om te helpen om voor deze mensen een nieuw onderkomen te vinden."

Heel veel angst
In ieder geval wil een van de twee gezinnen niet meer in Parkstad wonen, zegt Wever. "Welk gezin dat is, ga ik niet vertellen." Volgens de burgemeester is er bij beide gezinnen sprake van heel veel angst. "Ik wil die gevoelens niet versterken, door te vertellen waar ze nu wonen."

Syrisch gezin
De ruzie draait om een conflict rond een Syrisch vluchtelingengezin. In Litscherveld leidde dat tot ongeregeldheden. Daarom heeft de gemeente donderdag in die wijk een noodverordening ingesteld en een gebiedsverbod voor iedereen die er niks te zoeken heeft.

Lees ook: Heerlen wil ruziënde gezinnen de wijk uit

Oorsprong
De oorsprong van het conflict ligt volgens woningcorporatie Vincio in overlast zoals die wel vaker voorkomt tussen buren. Bijzonder hier is dat het conflict compleet uit de hand is gelopen. Dat ging zo ver dat half november vuurwerk op het huis van het gezin is afgevuurd. Ook werden de Syrische bewoners belaagd door een buurtbewoner met een grote hond.

Lees ook: Onrust na escalatie burenruzie: Heerlen roept op tot kalmte

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen