Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie om vertrouwenscommissie Heerlen

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 6:23

De samenstelling van de vertrouwenscommissie die sollicitatiegesprekken voor de nieuwe burgemeester van Heerlen gaat voeren, heeft tot grote verdeeldheid in de gemeenteraad geleid.

Partijen konden het in meerderheid niet eens worden. Gevolg: de vertrouwenscommissie is geen afspiegeling van de gemeenteraad.

Tribunaal
De coalitie vreesde dat een commissie met vertegenwoordigers van alle elf fracties op kandidaten de indruk van een ‘tribunaal’ zou wekken. Zij opteerde voor vijf leden, afkomstig uit de grootste fracties.

Kwaliteit selecteren
Fractieleider Charles Claessens van het CDA - met vijf zetels de derde partij in de raad - wees de uitnodiging om principiële redenen af: "Waarom niet selecteren op kwaliteit? Die kan ook bij kleine fracties zitten. Gun hen iets. De kiezer heeft bepaald dat er elf partijen in onze raad zitten. De coalitie geeft uiteindelijk toch de doorslag als er wordt gekozen uit twee kandidaten."

Vertrouwenscommissie
De vertrouwenscommissie bestaat uit Ron Meyer (SP), Loek Damen (OPH) en Henk Verreck (PvdA). Twee wethouders fungeren als adviseur. Roel Leers van oppositiepartij Hart-Leers beraadt zich nog, maar neemt vermoedelijk geen zitting.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA Heerlen hoopt op doorstart fusieplannen
Wethouder is schijtende duiven en ganzen zat
Gestolen putdeksels zetten gemeentebestuur voor raadsel
Paul Depla: 'Breda is unieke kans'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen