Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie om toprestaurant Beluga: chef-kok stapt naar rechter

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 17:35

De nieuwe eigenaar van het bekende Maastrichtse restaurant Beluga heeft een conflict met voormalig eigenaar Hans van Wolde. De chef van Beluga is zelfs een rechtszaak begonnen.

Het conflict gaat over technische gebreken in het pand. Volgens de nieuwe eigenaar, Servais Tielman, was Hans van Wolde op de hoogte van de verborgen gebreken bij de verkoop van het restaurant.

L1

Sterren
Tielman kocht het restaurant een jaar geleden. Na de aankoop kwam hij erachter dat het pand ernstige gebreken vertoont, zegt de kok. "De waterleidingen zijn gesprongen waardoor de keuken ernstige waterschade heeft opgelopen. Ook komt het regelmatig voor dat de stroom in het pand uitvalt."

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Tien weken gesloten
Onderzoek van deskundigen heeft uitgewezen dat het oude gebreken zijn die voor de overname van het pand bij de verkoper bekend moeten zijn geweest, zegt Tielman. Om de noodzakelijke reparaties te kunnen uitvoeren moet hij het restaurant tien weken sluiten. Dat levert een behoorlijke kostenpost op, aldus de eigenaar. In een ruwe schatting spreekt Tielman over enkele tonnen aan financiƫle schade.

Verzekering
Voormalig eigenaar Hans van Wolde laat in een reactie weten dat hij niets snapt van het verhaal en al zeker niet van de gang naar de rechter. "Als hij naar mij toe was gekomen en had aangegeven wat er is gebeurd, hadden we er een verzekeringszaak van kunnen maken", zegt van Wolde. "Dit soort kosten vallen gewoon onder de verzekering."

Nieuw restaurant
Een andere doorn in het oog van Servais Tielman is de opening van een nieuw restaurant door van Wolde aan de andere kant van de Maas. Het is een zogenaamd pop-up-restaurant dat een stuk verderop ligt. Van Wolde geeft aan dat er geen sprake kan zijn van concurrentie omdat de reserveringslijst van Beluga volgens hem al maanden volgeboekt is.

Lees ook: 'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Rechtszaak
Volgende week is de rechtszaak tussen de twee topkoks. Hans van Wolde hoopt echter dat hij en zijn voormalige sous-chef het conflict alsnog zonder rechtszaak kunnen oplossen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen