Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie om toprestaurant Beluga: chef-kok stapt naar rechter

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 17:35

De nieuwe eigenaar van het bekende Maastrichtse restaurant Beluga heeft een conflict met voormalig eigenaar Hans van Wolde. De chef van Beluga is zelfs een rechtszaak begonnen.

Het conflict gaat over technische gebreken in het pand. Volgens de nieuwe eigenaar, Servais Tielman, was Hans van Wolde op de hoogte van de verborgen gebreken bij de verkoop van het restaurant.

L1

Sterren
Tielman kocht het restaurant een jaar geleden. Na de aankoop kwam hij erachter dat het pand ernstige gebreken vertoont, zegt de kok. "De waterleidingen zijn gesprongen waardoor de keuken ernstige waterschade heeft opgelopen. Ook komt het regelmatig voor dat de stroom in het pand uitvalt."

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Tien weken gesloten
Onderzoek van deskundigen heeft uitgewezen dat het oude gebreken zijn die voor de overname van het pand bij de verkoper bekend moeten zijn geweest, zegt Tielman. Om de noodzakelijke reparaties te kunnen uitvoeren moet hij het restaurant tien weken sluiten. Dat levert een behoorlijke kostenpost op, aldus de eigenaar. In een ruwe schatting spreekt Tielman over enkele tonnen aan financiële schade.

Verzekering
Voormalig eigenaar Hans van Wolde laat in een reactie weten dat hij niets snapt van het verhaal en al zeker niet van de gang naar de rechter. "Als hij naar mij toe was gekomen en had aangegeven wat er is gebeurd, hadden we er een verzekeringszaak van kunnen maken", zegt van Wolde. "Dit soort kosten vallen gewoon onder de verzekering."

Nieuw restaurant
Een andere doorn in het oog van Servais Tielman is de opening van een nieuw restaurant door van Wolde aan de andere kant van de Maas. Het is een zogenaamd pop-up-restaurant dat een stuk verderop ligt. Van Wolde geeft aan dat er geen sprake kan zijn van concurrentie omdat de reserveringslijst van Beluga volgens hem al maanden volgeboekt is.

Lees ook: 'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Rechtszaak
Volgende week is de rechtszaak tussen de twee topkoks. Hans van Wolde hoopt echter dat hij en zijn voormalige sous-chef het conflict alsnog zonder rechtszaak kunnen oplossen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen