Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie om toprestaurant Beluga: chef-kok stapt naar rechter

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 17:35

De nieuwe eigenaar van het bekende Maastrichtse restaurant Beluga heeft een conflict met voormalig eigenaar Hans van Wolde. De chef van Beluga is zelfs een rechtszaak begonnen.

Het conflict gaat over technische gebreken in het pand. Volgens de nieuwe eigenaar, Servais Tielman, was Hans van Wolde op de hoogte van de verborgen gebreken bij de verkoop van het restaurant.

L1

Sterren
Tielman kocht het restaurant een jaar geleden. Na de aankoop kwam hij erachter dat het pand ernstige gebreken vertoont, zegt de kok. "De waterleidingen zijn gesprongen waardoor de keuken ernstige waterschade heeft opgelopen. Ook komt het regelmatig voor dat de stroom in het pand uitvalt."

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Tien weken gesloten
Onderzoek van deskundigen heeft uitgewezen dat het oude gebreken zijn die voor de overname van het pand bij de verkoper bekend moeten zijn geweest, zegt Tielman. Om de noodzakelijke reparaties te kunnen uitvoeren moet hij het restaurant tien weken sluiten. Dat levert een behoorlijke kostenpost op, aldus de eigenaar. In een ruwe schatting spreekt Tielman over enkele tonnen aan financiële schade.

Verzekering
Voormalig eigenaar Hans van Wolde laat in een reactie weten dat hij niets snapt van het verhaal en al zeker niet van de gang naar de rechter. "Als hij naar mij toe was gekomen en had aangegeven wat er is gebeurd, hadden we er een verzekeringszaak van kunnen maken", zegt van Wolde. "Dit soort kosten vallen gewoon onder de verzekering."

Nieuw restaurant
Een andere doorn in het oog van Servais Tielman is de opening van een nieuw restaurant door van Wolde aan de andere kant van de Maas. Het is een zogenaamd pop-up-restaurant dat een stuk verderop ligt. Van Wolde geeft aan dat er geen sprake kan zijn van concurrentie omdat de reserveringslijst van Beluga volgens hem al maanden volgeboekt is.

Lees ook: 'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Rechtszaak
Volgende week is de rechtszaak tussen de twee topkoks. Hans van Wolde hoopt echter dat hij en zijn voormalige sous-chef het conflict alsnog zonder rechtszaak kunnen oplossen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen