Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie om toprestaurant Beluga: chef-kok stapt naar rechter

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 17:35

De nieuwe eigenaar van het bekende Maastrichtse restaurant Beluga heeft een conflict met voormalig eigenaar Hans van Wolde. De chef van Beluga is zelfs een rechtszaak begonnen.

Het conflict gaat over technische gebreken in het pand. Volgens de nieuwe eigenaar, Servais Tielman, was Hans van Wolde op de hoogte van de verborgen gebreken bij de verkoop van het restaurant.

L1

Sterren
Tielman kocht het restaurant een jaar geleden. Na de aankoop kwam hij erachter dat het pand ernstige gebreken vertoont, zegt de kok. "De waterleidingen zijn gesprongen waardoor de keuken ernstige waterschade heeft opgelopen. Ook komt het regelmatig voor dat de stroom in het pand uitvalt."

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Tien weken gesloten
Onderzoek van deskundigen heeft uitgewezen dat het oude gebreken zijn die voor de overname van het pand bij de verkoper bekend moeten zijn geweest, zegt Tielman. Om de noodzakelijke reparaties te kunnen uitvoeren moet hij het restaurant tien weken sluiten. Dat levert een behoorlijke kostenpost op, aldus de eigenaar. In een ruwe schatting spreekt Tielman over enkele tonnen aan financiële schade.

Verzekering
Voormalig eigenaar Hans van Wolde laat in een reactie weten dat hij niets snapt van het verhaal en al zeker niet van de gang naar de rechter. "Als hij naar mij toe was gekomen en had aangegeven wat er is gebeurd, hadden we er een verzekeringszaak van kunnen maken", zegt van Wolde. "Dit soort kosten vallen gewoon onder de verzekering."

Nieuw restaurant
Een andere doorn in het oog van Servais Tielman is de opening van een nieuw restaurant door van Wolde aan de andere kant van de Maas. Het is een zogenaamd pop-up-restaurant dat een stuk verderop ligt. Van Wolde geeft aan dat er geen sprake kan zijn van concurrentie omdat de reserveringslijst van Beluga volgens hem al maanden volgeboekt is.

Lees ook: 'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Rechtszaak
Volgende week is de rechtszaak tussen de twee topkoks. Hans van Wolde hoopt echter dat hij en zijn voormalige sous-chef het conflict alsnog zonder rechtszaak kunnen oplossen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen