Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie LVR en burgemeester Roermond 'komt nooit meer goed'

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 17:21

Volgens fractievoorzitter Dré Peters van de Liberale Volkspartij (LVR) in de Roermondse gemeenteraad komt het tussen zijn partij en burgemeester Rianne Donders 'nooit meer goed.'

Dat zegt Peters in gesprek met L1.

Geen hetze
De LVR ontkent dat de partij een hetze voert tegen de burgemeester. De LVR reageert op het statement van zeven partijen in de raad die vinden dat de LVR respectloos gedrag vertoonde tijdens de laatste raadsvergadering afgelopen donderdag. In hun verklaring scharen de zeven raadsfracties zich achter Donders.

Buitenspel
Tussen de LVR en de burgemeester is er al jaren spanning. Donders wil alle partijen graag verbinden, maar de LVR voelt zich voortdurend buitenspel gezet. De Liberale Volkspartij Roermond is de grootste partij in de stad.

Partijdig
Volgens Peters is de burgemeester niet onpartijdig en niet onafhankelijk en is dat de oorzaak van de spanning met Rianne Donders. “Dat komt nooit meer goed tussen ons”, laat Peters weten. De partij stuurt binnenkort een klachtenbrief naar de gouverneur die zou moeten ingrijpen in Roermond.

Burgemeester Donders zelf wilde dinsdag niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen