Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie in Kerkrade over subsidie voor de Voedselbank

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 7:03

De sympathie voor de Voedselbank is unaniem. Maar het lukt de gemeenteraad van Kerkrade niet om die warme gevoelens eensgezind te vertalen in financiële steun.

Als het publiciteit oplevert, doen politici de gekste dingen om geld op te halen voor de Voedselbank, constateert raadslid Noud Krasovec (Ons Kerkrade) cynisch. "Maar als we een politiek gebaar kunnen maken, geeft u niet thuis."

Geen 20.000 euro per jaar subsidie
Een uur lang heeft de gemeenteraad van Kerkrade woensdagavond gesteggeld over subsidie voor de Voedselbank. Het voorstel van de oppositie om de organisatie jaarlijks 20.000 euro toe te kennen, heeft de eindstreep niet gehaald.

De Voedselbank moet het doen met een waarderingssubsidie van 5000 euro per jaar die de coalitie voorstelt.

Litteken op het gezicht van de stad
Eigenlijk is het een schande dat in deze welvarende wereld Voedselbanken nodig zijn, vindt de raad unaniem. "Een litteken op het gezicht van onze stad", zoals CDA-raadslid Yannick Lataster het plastisch formuleert. Maar feit blijft dat veel inwoners van Kerkrade noodgedwongen in de rij staan voor zo’n voedselpakket.

Oorzaak van de ellende aanpakken
Met geld alleen is dat probleem echter niet op te lossen, oordeelt de coalitie. De fracties kunnen zich vinden in een waarderingssubsidie van 5000 euro. Verder willen ze niet gaan. Het is beter, oordelen zij, om de oorzaak van die ellende aan te pakken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA Kerkrade zet raadslid uit fractie
Yannick Lataster: 'CDA Kerkrade wil mij royeren'
Leden CDA beslissen over Kerkraads raadslid
Geen weg terug voor verbannen CDA-raadslid Kerkrade
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen