Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ruzie in Kerkrade over subsidie voor de Voedselbank

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 7:03

De sympathie voor de Voedselbank is unaniem. Maar het lukt de gemeenteraad van Kerkrade niet om die warme gevoelens eensgezind te vertalen in financiële steun.

Als het publiciteit oplevert, doen politici de gekste dingen om geld op te halen voor de Voedselbank, constateert raadslid Noud Krasovec (Ons Kerkrade) cynisch. "Maar als we een politiek gebaar kunnen maken, geeft u niet thuis."

Geen 20.000 euro per jaar subsidie
Een uur lang heeft de gemeenteraad van Kerkrade woensdagavond gesteggeld over subsidie voor de Voedselbank. Het voorstel van de oppositie om de organisatie jaarlijks 20.000 euro toe te kennen, heeft de eindstreep niet gehaald.

De Voedselbank moet het doen met een waarderingssubsidie van 5000 euro per jaar die de coalitie voorstelt.

Litteken op het gezicht van de stad
Eigenlijk is het een schande dat in deze welvarende wereld Voedselbanken nodig zijn, vindt de raad unaniem. "Een litteken op het gezicht van onze stad", zoals CDA-raadslid Yannick Lataster het plastisch formuleert. Maar feit blijft dat veel inwoners van Kerkrade noodgedwongen in de rij staan voor zo’n voedselpakket.

Oorzaak van de ellende aanpakken
Met geld alleen is dat probleem echter niet op te lossen, oordeelt de coalitie. De fracties kunnen zich vinden in een waarderingssubsidie van 5000 euro. Verder willen ze niet gaan. Het is beter, oordelen zij, om de oorzaak van die ellende aan te pakken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA Kerkrade zet raadslid uit fractie
Yannick Lataster: 'CDA Kerkrade wil mij royeren'
Leden CDA beslissen over Kerkraads raadslid
Geen weg terug voor verbannen CDA-raadslid Kerkrade
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen