Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruzie in Kerkrade over subsidie voor de Voedselbank

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 7:03

De sympathie voor de Voedselbank is unaniem. Maar het lukt de gemeenteraad van Kerkrade niet om die warme gevoelens eensgezind te vertalen in financiële steun.

Als het publiciteit oplevert, doen politici de gekste dingen om geld op te halen voor de Voedselbank, constateert raadslid Noud Krasovec (Ons Kerkrade) cynisch. "Maar als we een politiek gebaar kunnen maken, geeft u niet thuis."

Geen 20.000 euro per jaar subsidie
Een uur lang heeft de gemeenteraad van Kerkrade woensdagavond gesteggeld over subsidie voor de Voedselbank. Het voorstel van de oppositie om de organisatie jaarlijks 20.000 euro toe te kennen, heeft de eindstreep niet gehaald.

De Voedselbank moet het doen met een waarderingssubsidie van 5000 euro per jaar die de coalitie voorstelt.

Litteken op het gezicht van de stad
Eigenlijk is het een schande dat in deze welvarende wereld Voedselbanken nodig zijn, vindt de raad unaniem. "Een litteken op het gezicht van onze stad", zoals CDA-raadslid Yannick Lataster het plastisch formuleert. Maar feit blijft dat veel inwoners van Kerkrade noodgedwongen in de rij staan voor zo’n voedselpakket.

Oorzaak van de ellende aanpakken
Met geld alleen is dat probleem echter niet op te lossen, oordeelt de coalitie. De fracties kunnen zich vinden in een waarderingssubsidie van 5000 euro. Verder willen ze niet gaan. Het is beter, oordelen zij, om de oorzaak van die ellende aan te pakken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA Kerkrade zet raadslid uit fractie
Yannick Lataster: 'CDA Kerkrade wil mij royeren'
Leden CDA beslissen over Kerkraads raadslid
Soap rond verbannen CDA'er uit Kerkrade duurt voort
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen