Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruud Rutjes verlaat Kartoesj: 'ongelofelijke tijd gehad'

Geplaatst opmaandag 5 september 2016 - 20:00

Ruud Rutjes stopt na 17 jaar als lid van de Limburgse dialectgroep Kartoesj. De 67-jarige wil meer tijd gaan doorbrengen met vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Rutjes stopt per 1 oktober met optreden.

Geweldige tijd
De gitarist heeft naar eigen zeggen lang getwijfeld over het besluit. "Na veel vijven en zessen, overpeinzingen, ..welles, …nietes, heb ik besloten te stoppen met optreden met
Kartoesj. Na ruim 16 jaar en vele optredens kan ik alleen maar zeggen dat ik een geweldige, ongelofelijke tijd heb gehad."

Rutjes wil meer tijd aan zijn vrouw, kinderen en vooral zijn kleinkinderen gaan besteden. Een klein jaar geleden stopte ook liedjesschrijver Guus Steinen al bij band uit Limbricht.

Nieuwe zangers
De band heeft daarom gezocht naar vervangers en ook twee nieuwe zangers gevonden. Wie dat zijn, maakte de dialectband nog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Guus Steinen weg bij groep Kartoesj
Twee nieuwe bandleden voor Kartoesj
Hennepafval massaal gedumpt bij Graetheide
Vitaal Wonen claimt 1,3 miljoen van ex-directeur
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen