Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruud Lenssen grote winnaar Limburg Film Festival

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 20:27

Filmregisseur Ruud Lenssen is de grote winnaar van het Limburg Film Festival.

De regisseur uit Broekhuizenvorst kreeg twee keer de award beste film.

Verwarrende situatie
De awards zijn voor Wei en De Mythe van het meer Wei is een intieme en indringende film over zijn dementerende vader en de impact die dit heeft op zijn moeder. Volgens de jury kan de kijker niet dichter bij hun verwarrende situatie komen. De prijs droeg een ontroerende 34-jarige Lenssen op aan alle mantelzorgers 'die er zo vaak alleen voor staan'.

Belangeloos
Maarten Brorens kreeg als waardering voor zijn bijzondere inzet een speciale juryaward. Hij verbindt zich als acteur, schrijver en coach, vaak belangeloos, aan talloze films van met name jonge makers. Andere prijzen waren er voor Genio de Groot met Convoi Exeptionnal (beste speelfilm kort), We zien ons van Omroep Human (lievelingsfilm), Mien Vreejheid van Het collectief met regisseur Dobber Bolhuis (148H Docs). Voor makers jonger dan 30 jaar werden special talent awards uitgereikt. Die waren voor Bob Colaers met Cirque en Lienke Roos met Tweespraak.

De prijsuitreiking vond plaats in Venlo. Over vijf festivallocaties draaiden vier dagen ruim vijftig films van Limburgse makers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen