Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruud Lenssen grote winnaar Limburg Film Festival

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 20:27

Filmregisseur Ruud Lenssen is de grote winnaar van het Limburg Film Festival.

De regisseur uit Broekhuizenvorst kreeg twee keer de award beste film.

Verwarrende situatie
De awards zijn voor Wei en De Mythe van het meer Wei is een intieme en indringende film over zijn dementerende vader en de impact die dit heeft op zijn moeder. Volgens de jury kan de kijker niet dichter bij hun verwarrende situatie komen. De prijs droeg een ontroerende 34-jarige Lenssen op aan alle mantelzorgers 'die er zo vaak alleen voor staan'.

Belangeloos
Maarten Brorens kreeg als waardering voor zijn bijzondere inzet een speciale juryaward. Hij verbindt zich als acteur, schrijver en coach, vaak belangeloos, aan talloze films van met name jonge makers. Andere prijzen waren er voor Genio de Groot met Convoi Exeptionnal (beste speelfilm kort), We zien ons van Omroep Human (lievelingsfilm), Mien Vreejheid van Het collectief met regisseur Dobber Bolhuis (148H Docs). Voor makers jonger dan 30 jaar werden special talent awards uitgereikt. Die waren voor Bob Colaers met Cirque en Lienke Roos met Tweespraak.

De prijsuitreiking vond plaats in Venlo. Over vijf festivallocaties draaiden vier dagen ruim vijftig films van Limburgse makers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen