Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruud Lenssen grote winnaar Limburg Film Festival

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 20:27

Filmregisseur Ruud Lenssen is de grote winnaar van het Limburg Film Festival.

De regisseur uit Broekhuizenvorst kreeg twee keer de award beste film.

Verwarrende situatie
De awards zijn voor Wei en De Mythe van het meer Wei is een intieme en indringende film over zijn dementerende vader en de impact die dit heeft op zijn moeder. Volgens de jury kan de kijker niet dichter bij hun verwarrende situatie komen. De prijs droeg een ontroerende 34-jarige Lenssen op aan alle mantelzorgers 'die er zo vaak alleen voor staan'.

Belangeloos
Maarten Brorens kreeg als waardering voor zijn bijzondere inzet een speciale juryaward. Hij verbindt zich als acteur, schrijver en coach, vaak belangeloos, aan talloze films van met name jonge makers. Andere prijzen waren er voor Genio de Groot met Convoi Exeptionnal (beste speelfilm kort), We zien ons van Omroep Human (lievelingsfilm), Mien Vreejheid van Het collectief met regisseur Dobber Bolhuis (148H Docs). Voor makers jonger dan 30 jaar werden special talent awards uitgereikt. Die waren voor Bob Colaers met Cirque en Lienke Roos met Tweespraak.

De prijsuitreiking vond plaats in Venlo. Over vijf festivallocaties draaiden vier dagen ruim vijftig films van Limburgse makers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen