Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruud Jacobs overleden: producent van eerste cd's André Rieu

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 16:02

Muziekproducent en bekend jazzbassist Ruud Jacobs is overleden. Hij was de producent van de eerste reeks cd's van André Rieu.

Jacobs is 81 jaar geworden. De geboren Hilversummer overleed in Nieuwkoop.

'Succes achter Rieu'
Volgens de Volkskrant was Jacobs de drijvende kracht achter het succes van de Maastrichtse violist. De loopbaan van Jacobs duurde zestig jaar, waarin hij veelvuldig te zien was met zijn broer Pim, als lid van het Trio Pim Jacobs. Met Pim Jacobs, die in 1996 overleed, begeleidde hij veelvuldig diens echtgenote Rita Reys. Zij is beter bekend als Europe's First Lady of Jazz.

Ruud Jacobs werkte ook nog samen met Jean 'Toots' Thielemans, Tony Bennett, Louis Armstrong, Stan Getz, Gerry Mulligan en Sarah Vaughan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen