Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rutte wil Alibaba naar Limburg halen

Geplaatst opzaterdag 13 oktober 2018 - 8:50

Premier Mark Rutte probeert een groot distributiecentrum van het Chinese handelsplatform Alibaba naar Limburg te halen.

Dat meldt het Financieele Dagblad (€).

Alternatief
Volgens Rutte zouden zowel Weert als Maastricht Aachen Airport goede vestigingsplaatsen zijn. Zelf heeft Alibaba afgelopen zomer al zijn oog op Luik laten vallen. Maar mochten de gesprekken in België op niets uitlopen, dan is uitwijken naar Limburg dus een optie, denkt Rutte. Vooral Maastricht Aachen Airport zou volgens de premier een goed alternatief zijn, in verband met de aanwezigheid van het vliegveld. Rutte heeft in augustus een hoge delegatie van de Chinese webshopgigant in zijn torentje in Den Haag ontvangen om voor een plek in Limburg te pleiten.

Tweede kans
Van Weert was al bekend dat het in de race was voor een distributiecentrum van Alibaba. Maar de kansen leken definitief verkeken toen in de zomer bekend werd dat het bedrijf voor Luik had gekozen. Nu is er dus opnieuw een kansje voor de gemeente.

Lees ook: Wethouder Weert treurt niet om wegblijven Alibaba

Mondiale spreiding
Alibaba wil vijf grote distributiecentra wereldwijd spreiden, zodat het zijn spullen overal binnen 72 uur kan leveren. Beoogde vestigingsplaatsen zijn Dubai, Hangzhou, Kuala Lumpur, Moskou en Luik. De gesprekken met Luik zitten volgens het FD in een beslissende fase. Naar verwachting moet er eind deze maand meer duidelijkheid zijn.

Gigant
Webshop Alibaba verkoopt zo ongeveer alles wat denkbaar is. En zeker zo belangrijk is dat het bedrijf de deuren naar de Chinese markt heeft geopend.

Hoeveel banen het distributiecentrum in de regio zou opleveren, is niet bekend.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen