Overslaan en naar de inhoud gaan

Rutte wil Alibaba naar Limburg halen

Geplaatst opzaterdag 13 oktober 2018 - 8:50

Premier Mark Rutte probeert een groot distributiecentrum van het Chinese handelsplatform Alibaba naar Limburg te halen.

Dat meldt het Financieele Dagblad (€).

Alternatief
Volgens Rutte zouden zowel Weert als Maastricht Aachen Airport goede vestigingsplaatsen zijn. Zelf heeft Alibaba afgelopen zomer al zijn oog op Luik laten vallen. Maar mochten de gesprekken in België op niets uitlopen, dan is uitwijken naar Limburg dus een optie, denkt Rutte. Vooral Maastricht Aachen Airport zou volgens de premier een goed alternatief zijn, in verband met de aanwezigheid van het vliegveld. Rutte heeft in augustus een hoge delegatie van de Chinese webshopgigant in zijn torentje in Den Haag ontvangen om voor een plek in Limburg te pleiten.

Tweede kans
Van Weert was al bekend dat het in de race was voor een distributiecentrum van Alibaba. Maar de kansen leken definitief verkeken toen in de zomer bekend werd dat het bedrijf voor Luik had gekozen. Nu is er dus opnieuw een kansje voor de gemeente.

Lees ook: Wethouder Weert treurt niet om wegblijven Alibaba

Mondiale spreiding
Alibaba wil vijf grote distributiecentra wereldwijd spreiden, zodat het zijn spullen overal binnen 72 uur kan leveren. Beoogde vestigingsplaatsen zijn Dubai, Hangzhou, Kuala Lumpur, Moskou en Luik. De gesprekken met Luik zitten volgens het FD in een beslissende fase. Naar verwachting moet er eind deze maand meer duidelijkheid zijn.

Gigant
Webshop Alibaba verkoopt zo ongeveer alles wat denkbaar is. En zeker zo belangrijk is dat het bedrijf de deuren naar de Chinese markt heeft geopend.

Hoeveel banen het distributiecentrum in de regio zou opleveren, is niet bekend.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen