Overslaan en naar de inhoud gaan

Rutte sluit lokale samenwerking met Van Rey niet uit

Geplaatst opzaterdag 10 maart 2018 - 18:35

De VVD-fractie in Roermond mag zelf beslissen of het een coalitie vormt met de partij van Jos van Rey, de LVR. Dat zegt partijleider en minister-president Mark Rutte tijdens zijn campagne in Maastricht.

De minister-president bracht zaterdagmiddag een bezoek aan Maastricht, in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees ook: Premier Rutte op pad in Maastricht

Geroyeerd lid
Van Rey, ex-wethouder van Roermond, werd geroyeerd door de VVD nadat hij in opspraak kwam vanwege ambtelijke corruptie. De politicus werd eind vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Het gerechtshof in Den Haag acht bewezen dat Van Rey zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

Zelf aan zet
Afhankelijk van de verkiezingsuitslag is het mogelijk dat de VVD met de partij van Van Rey een coalitie vormt. Rutte zegt dat de lokale afdeling van de partij zelf aan zet is, mocht het zo ver komen. In Roermond staan de VVD en DENK open voor een mogelijke samenwerking met de LVR. Vrijwel alle andere partijen zien dit niet zitten.

Lees ook: Cordon tegen partij Van Rey lijkt doorbroken

Ook een samenwerking met de PVV is volgens VVD-leider Mark Rutte aan de lokale afdelingen. In Maastricht sluit de lokale VVD-afdeling de PVV niet bij voorbaat uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen