Overslaan en naar de inhoud gaan

Rutte noemt tweet Wilders 'smakeloos' en 'onfatsoenlijk'

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 16:10

De foto die PVV-leider Geert Wilders dinsdag twitterde van de Duitse bondskanselier Angela Merkel met bloed aan haar handen is "smakeloos en onfatsoenlijk". Dat vindt premier Mark Rutte.

Hij blikte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie terug op de tweet die Wilders verstuurde "op de dag dat heel Duitsland treurt" om de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.

Lees ook: Woede over schokkende foto van bebloede Angela Merkel

"Dit doe je niet", vond Rutte. "Ik kan er alleen maar over zeggen: er is ook nog zoiets als beschaving."

Schokkende foto
Wilders plaatste de gewraakte foto een dag na de aanslag in Berlijn. "Merkel, Rutte en alle andere laffe regeringsleiders hebben met hun opengrenzenpolitiek de asieltsunami en islamterreur binnengelaten", twitterde hij ook.

Bebloede handen
Afgelopen zomer verscheen de afbeelding van Merkel ook al eens op Wilders' twitteraccount. Ook toen probeerde hij een verband te leggen tussen haar gastvrije vluchtelingenbeleid en terroristische aanslagen in Europa.

Lees ook: Broer van Wilders zegt sorry voor gedrag PVV-leider

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woede over schokkende foto van bebloede Angela Merkel
De week in Tweets 6-3-15
De week in tweets: Lente in Limburg? Niet voor FeestDJRuud
Rutte blij dat Wilders ongedeerd is na schietpartij
Wilders wint debatprijs met 'retorisch hoogstandje'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen