Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rutjes: 'Betaalde voetballers na carrière binnen? Hou op man'

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 8:06

Ex-profvoetballer Nathan Rutjes kan zich niet vinden in het idee dat profs na hun carrière niet meer hoeven te werken. "Hou toch op, man."

"Als mensen zeggen: 'je bent betaald voetballer geweest, je kan nu toch lekker genieten?' Hou op man", zegt Nathan Rutjes in een interview met Voetbalzone.nl.

Gezinscontract
De 34-jarige publiekslieveling
zette in augustus een punt achter zijn professionele voetbalcarrière. Dat hij nu binnen zou zijn, is volgens hem een utopie. "Ik heb de laatste vier jaar bij Roda een gezinscontract gehad, waarmee je je gezin kon onderhouden." Zelfs voor zijn tatoeages moest hij sparen. "Ik heb die bij een gozer op drie hoog in Delft laten zetten. Dat was goedkoper", vertelt de Roda-cultheld lachend.

Lees ook: Roda-cultheld Nathan Rutjes niet meer terug op de mat

Treinkaartje
Ook haalt hij een voorbeeld aan waarmee hij aan wil geven dat het niet altijd een vetpot is in het betaalde voetbal. "Bij MVV konden ze op een gegeven moment de premies niet meer betalen. Dat was geloof ik 60 euro per gewonnen wedstrijd." Voor voormalig MVV-speler Antonio Stankov had dat directe gevolgen. "Hij kon zijn treinkaartje niet meer betalen. Toen heeft trainer René Trost zijn treinkaartje nog betaald."

Lees ook: Amateurclub sluit cultheld Rutjes in de armen​

Walking voetbal
De voetbalschoenen heeft Rutjes overigens nog niet aan de wilgen gehangen. De Rotterdammer speelt nu bij de Heerlense amateurclub RKSV Groene Ster. Daarnaast leest hij voor op basisscholen, doet hij walking voetbal met 55+'ers en geeft hij les over weerstand en pesten. "Deze regio heeft het niet makkelijk. Als we een steentje kunnen bijdragen, is dat altijd goed. Ik wil gewoon mensen helpen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen