Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rutjes: 'Betaalde voetballers na carrière binnen? Hou op man'

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 8:06

Ex-profvoetballer Nathan Rutjes kan zich niet vinden in het idee dat profs na hun carrière niet meer hoeven te werken. "Hou toch op, man."

"Als mensen zeggen: 'je bent betaald voetballer geweest, je kan nu toch lekker genieten?' Hou op man", zegt Nathan Rutjes in een interview met Voetbalzone.nl.

Gezinscontract
De 34-jarige publiekslieveling
zette in augustus een punt achter zijn professionele voetbalcarrière. Dat hij nu binnen zou zijn, is volgens hem een utopie. "Ik heb de laatste vier jaar bij Roda een gezinscontract gehad, waarmee je je gezin kon onderhouden." Zelfs voor zijn tatoeages moest hij sparen. "Ik heb die bij een gozer op drie hoog in Delft laten zetten. Dat was goedkoper", vertelt de Roda-cultheld lachend.

Lees ook: Roda-cultheld Nathan Rutjes niet meer terug op de mat

Treinkaartje
Ook haalt hij een voorbeeld aan waarmee hij aan wil geven dat het niet altijd een vetpot is in het betaalde voetbal. "Bij MVV konden ze op een gegeven moment de premies niet meer betalen. Dat was geloof ik 60 euro per gewonnen wedstrijd." Voor voormalig MVV-speler Antonio Stankov had dat directe gevolgen. "Hij kon zijn treinkaartje niet meer betalen. Toen heeft trainer René Trost zijn treinkaartje nog betaald."

Lees ook: Amateurclub sluit cultheld Rutjes in de armen​

Walking voetbal
De voetbalschoenen heeft Rutjes overigens nog niet aan de wilgen gehangen. De Rotterdammer speelt nu bij de Heerlense amateurclub RKSV Groene Ster. Daarnaast leest hij voor op basisscholen, doet hij walking voetbal met 55+'ers en geeft hij les over weerstand en pesten. "Deze regio heeft het niet makkelijk. Als we een steentje kunnen bijdragen, is dat altijd goed. Ik wil gewoon mensen helpen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen