Overslaan en naar de inhoud gaan

Rustige nacht Eijsden-Margraten door cyberaanval

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 10:19

Het vliegverkeer vanaf vliegveld Bierset bij Luik heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zo goed als stilgelegen door de cyberaanval die wereldwijd duizenden bedrijven en instellingen heeft getroffen.

Dat meldt deredactie.be, de Vlaamse publieke omroep.

Eijsden
​Normaalgesproken vliegt pakketvervoerder TNT zo'n 40 keer per nacht van en naar de Luikse luchthaven, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van het Nederlands luchtruim bij Eijsden-Margraten. Omdat de cyberaanval ook TNT heeft getroffen, legde de vervoerder al het luchtverkeer stil. Ook de vrachtwagens met pakjes reden niet uit.

Petya
Ransomware-virus Petya sloeg dinsdag overal ter wereld toe. Het programma blokkeert computers die pas worden vrijgegeven als er een bedrag wordt overgemaakt aan de cybercriminelen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vliegoverlast Eijsden-Margraten afhankelijk van wind
Meer klachten vliegverkeer Bierset-Luik
Luchtverkeersleiders sluiten Belgisch luchtruim
Noodlanding op vliegveld Luik, overlast voor Eijsden
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen