Overslaan en naar de inhoud gaan

Rustige nacht Eijsden-Margraten door cyberaanval

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 10:19

Het vliegverkeer vanaf vliegveld Bierset bij Luik heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zo goed als stilgelegen door de cyberaanval die wereldwijd duizenden bedrijven en instellingen heeft getroffen.

Dat meldt deredactie.be, de Vlaamse publieke omroep.

Eijsden
​Normaalgesproken vliegt pakketvervoerder TNT zo'n 40 keer per nacht van en naar de Luikse luchthaven, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van het Nederlands luchtruim bij Eijsden-Margraten. Omdat de cyberaanval ook TNT heeft getroffen, legde de vervoerder al het luchtverkeer stil. Ook de vrachtwagens met pakjes reden niet uit.

Petya
Ransomware-virus Petya sloeg dinsdag overal ter wereld toe. Het programma blokkeert computers die pas worden vrijgegeven als er een bedrag wordt overgemaakt aan de cybercriminelen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vliegoverlast Eijsden-Margraten afhankelijk van wind
Meer klachten vliegverkeer Bierset-Luik
Luchtverkeersleiders sluiten Belgisch luchtruim
Noodlanding op vliegveld Luik, overlast voor Eijsden
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen