Overslaan en naar de inhoud gaan

Rustige nacht eerste hulp: één vuurwerkslachtoffer

Geplaatst opvrijdag 1 januari 2021 - 12:41

De Limburgse ziekenhuizen spreken stuk voor stuk van een rustige jaarwisseling op de spoedeisende hulp. In heel de provincie meldde zich maar één slachtoffer met vuurwerkletsel.

Die man meldde zich even voor middernacht bij het MUMC+ in Maastricht. Hij was gewond aan zijn hand. "Niks ernstigs verder", aldus woordvoerder Dick Nagelhout.

Zeldzaam rustig
In het Maastrichtse ziekenhuis kwamen tijdens de nieuwjaarsnacht in totaal elf mensen, waarvan het merendeel na overmatig drankgebruik. "Voor een jaarwisseling is dat zeldzaam rustig", aldus Nagelhout.

Meer alcohol
Het ziekenhuis van Zuyderland in Heerlen kreeg vijf mensen met alcoholvergiftiging te verwerken, het zusterziekenhuis in Geleen eentje. "Een erg rustige nacht in vergelijking met andere jaren", vat woordvoerder Falco Cremers het samen.

Geen letsel in Roermond
Van een rustige nacht was ook sprake in het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Op de Spoedeisende Hulp van het Laurentiusziekenhuis meldde zich niemand met vuurwerkletsel. Ook hoefden artsen en verplegend personeel zich niet bezig te houden met alcoholvergiftigingen. "De typische nieuwjaarsletsels hebben we dit jaar niet gezien", laat een woordvoerster weten.

Pijn op de borst in Weert
Ook in Weert kwam er niemand met brand- of andere vuurwerkgerelateerde wonden naar het ziekenhuis. Wel kreeg het Sint Jans Gasthuis twee mensen te verwerken die zoveel gedronken hadden dat ze op de Spoedeisende Eerste Hulp behandeld moesten worden. Van een rustige nacht was volgens een woordvoerder desalniettemin geen sprake, omdat veel mensen zich met andere klachten meldden. Opvallend was het aantal mensen met pijn op de borst dat bij het ziekenhuis aanklopte.

De VieCuri-ziekenhuizen in Venlo en Venray kregen ook 'enkele' patiënten binnen die onwel waren geworden na overmatig alcoholgebruik, maar ook hier was volgens de Veilgheidsregio Limburg-Noord sprake van een rustige nacht zonder opvallende incidenten.

Kijk hier hoe enkele zorgmedewerkers oud en nieuw hebben gevierd tijdens hun dienst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen