Overslaan en naar de inhoud gaan

Rustige demonstratie Nederland in Verzet in Maastricht

Geplaatst opzondag 27 juni 2021 - 15:36

Enkele honderden demonstranten kwamen zondag in het Stadspark in Maastricht bij elkaar om te protesteren tegen het beleid van het demissionaire kabinet Rutte.

De manifestatie werd onder de noemer Unite for your future georganiseerd door actiegroep Nederland in Verzet.

Demonstratiemars
De demonstratie begon om 14:00 uur. In het park in de provinciehoofdstad werden enkele toespraken gehouden, waarna de actiegroep een protestmars hield door de stad. Die begon bij de Onze Lieve Vrouwewal, richting Wyck en het centrum, en eindigde weer bij de Onze Lieve Vrouwewal.

"De politie heeft een mooie wandeltocht uitgezet. Het doel is verbinden, maar ook om de strategie te bespreken. Op bepaalde onderwerpen zoals kinderinjecties moeten we door blijven gaan", zegt organisator Willem Engel.

Voorzorgsmaatregelen
De gemeente Maastricht was op de hoogte van de demonstratie; vooraf was een vergunning verleend. "Er is goed overleg geweest met de politie en zoals bij elke demonstratie worden er voorzorgsmaatregelen getroffen", aldus een woordvoerster van de gemeente.

Zaterdag was Emmen al het decor van een demonstratie van Nederland in Verzet. Daar kwamen volgens RTV Drenthe zo'n vijfhonderd mensen samen om te protesteren. Ook dat verliep zonder incidenten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen