Overslaan en naar de inhoud gaan

Rustige demonstratie Nederland in Verzet in Maastricht

Geplaatst opzondag 27 juni 2021 - 15:36

Enkele honderden demonstranten kwamen zondag in het Stadspark in Maastricht bij elkaar om te protesteren tegen het beleid van het demissionaire kabinet Rutte.

De manifestatie werd onder de noemer Unite for your future georganiseerd door actiegroep Nederland in Verzet.

Demonstratiemars
De demonstratie begon om 14:00 uur. In het park in de provinciehoofdstad werden enkele toespraken gehouden, waarna de actiegroep een protestmars hield door de stad. Die begon bij de Onze Lieve Vrouwewal, richting Wyck en het centrum, en eindigde weer bij de Onze Lieve Vrouwewal.

"De politie heeft een mooie wandeltocht uitgezet. Het doel is verbinden, maar ook om de strategie te bespreken. Op bepaalde onderwerpen zoals kinderinjecties moeten we door blijven gaan", zegt organisator Willem Engel.

Voorzorgsmaatregelen
De gemeente Maastricht was op de hoogte van de demonstratie; vooraf was een vergunning verleend. "Er is goed overleg geweest met de politie en zoals bij elke demonstratie worden er voorzorgsmaatregelen getroffen", aldus een woordvoerster van de gemeente.

Zaterdag was Emmen al het decor van een demonstratie van Nederland in Verzet. Daar kwamen volgens RTV Drenthe zo'n vijfhonderd mensen samen om te protesteren. Ook dat verliep zonder incidenten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen