Overslaan en naar de inhoud gaan

Rustig antiracismeprotest in Maastricht

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 17:47

Ongeveer 100 mensen hebben zondagmiddag in Maastricht gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie.

De bijeenkomst op het Vrijthof was georganiseerd door Black Lives Matter, Kick Out Zwarte Piet en Amnesty International.

Tegendemonstranten
Aanleiding voor de actie was de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet, half november in Maastricht. Dat protest liep uit de hand toen tegendemonstranten de actie kwamen verstoren. Daarbij werd onder meer met vuurwerk naar de politie gegooid. Een man uit Schin op Geul werd daarom afgelopen week tot zes maanden cel veroordeeld.

Lees ook: Half jaar cel voor relschopper KOZP-demonstratie

Rustig
De demonstratie zondagmiddag verliep verder rustig. Ook hielden de deelnemers zich aan de coronamaatregelen door anderhalve meter afstand te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen