Overslaan en naar de inhoud gaan

Russisch IC-transportvliegtuig alsnog vertrokken uit Beek

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 18:57

Het vliegtuig dat donderdagmiddag een mobiele intensivecare-unit van Maastricht Aachen Airport naar de Nederlandse Antillen zou vliegen, is met enkele uren vertraging rond 20:00 uur vertrokken.

Vanwege een technisch mankement kon het Russische vrachttoestel niet op tijd naar Sint Maarten vertrekken.

Onderdeel vervangen
Om 14:00 uur zou de Iljoeshin-76 naar de Verenigde Staten vliegen voor een tussenlanding. Na aankomst op Sint Maarten zal de mobiele IC per boot richting Sint Eustatius.

Het defecte onderdeel werd in de loop van de avond vervangen. Het is niet bekendgemaakt om welk onderdeel het ging.

Druk verlichten
De coronapandemie veroorzaakt grote problemen op de Antillen. De mobiele unit moet de druk op de intensivecare op de Antillen enigszins verlichten. Aanschaf en transport van deze mobiele IC is voor rekening van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Mobiele IC-afdeling van Beek naar Antillen

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen