Overslaan en naar de inhoud gaan

Run op nieuwe topsportpas

Geplaatst opzondag 17 mei 2020 - 18:12

Er vindt een stormloop plaats op de nieuwe topsportpas voor Limburgse talenten en topsporters. In de eerste dagen dat de pas weer beschikbaar is, zijn er al 300 verstrekt.

Gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) heeft dat bekendgemaakt in een statencommissie.

Faciliteiten
Meer dan 1500 Limburgse talenten en topsporters komen voor de speciale pas in aanmerking. Met de pas krijgen ze korting op diverse faciliteiten zoals krachtruimtes en kunnen ze hun onderwijs afstemmen op trainingen en wedstrijden.

Lees ook: Voorzieningen Limburgse sporttalenten weer beschikbaar

Team Limburg Sport
De Limburgse sporters kregen tot nu toe hun jaarlijkse topsportpas via Topsport Limburg. Maar die uitvoeringsorganisatie ging eind oktober vorig jaar failliet. Daarmee kon de pas niet meer verlengd worden. Dat kan nu dus wel weer via de nieuwe provinciale organisatie Team Limburg Sport. Die staat onder leiding van oud-wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom.

Vertraging
Toch heeft de uitgifte van de pas langer geduurd dan aanvankelijk gedacht. Begin maart kondigde het provinciebestuur nog aan dat de pas over twee weken weer beschikbaar voor zijn. "Maar het bouwen van een nieuwe veilige site om de topsporters en talenten te registreren, heeft wat langer geduurd. Daarbij waren er door corona ook geen sportvoorzieningen beschikbaar. Want ze mochten niet gebruik worden", aldus gedeputeerde Van den Akker. "Dat is nu gelukkig aan het veranderen."

Het provinciebestuur heeft 75.000 euro beschikbaar gesteld voor de topsportpas.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen