Overslaan en naar de inhoud gaan

Run op corona-teststraten: ‘40 procent meer bezoekers’

Geplaatst opmaandag 15 november 2021 - 19:23

Wie deze maandagochtend een afspraak probeerde te maken voor een coronatest, kon vaak pas op zijn vroegst dinsdagmiddag terecht. De GGD’s spreken van een zeer drukke situatie.

De GGD Limburg-Noord zegt 40 procent meer bezoekers te hebben dan vorige week.

"Vorige week hadden we gemiddeld 3363 covid-testafnames per dag. De week daarvoor was dat aantal 2360", aldus een woordvoerder. Toch kan wie in de ochtend een afspraak maakt, meestal dezelfde dag nog in de middag terecht in een van de vier teststraten in de regio.

Lijnen bezet
Ook bij de GGD Zuid-Limburg is het ook druk. Vooral aan de telefoonlijnen is het momenteel erg druk. Dit kan het lastig maken om per direct een testafspraak te maken. Hetzelfde geldt voor de website. Op coronatest.nl zijn veel mensen tegelijkertijd ingelogd. De drukte is hoog ten opzichte van vorige week en op de maandagen is het sowieso altijd al drukker. Wie er niet meteen doorheen komt, wordt daarom aangeraden om later terug te bellen en daarvoor niet de automatische functie op de telefoon te gebruiken.

Meer positieve testen
Hoewel zowel in Noord als in Zuid het aantal testen toeneemt, is er wel een verschil. Waar het aantal positieve testen in Zuid procentueel nagenoeg gelijk blijft tussen de 21 en 22 procent, loopt dit cijfer in Noord flink op tot ongeveer 25 procent.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen stijgt onverminderd hard

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen